Brev:
Opfølgning søvn
Kære Helen,
Tusind tak for dit fine svar.
Vi har rykket aftenputningen en halv time frem, så han bliver puttet kl. 20, det virker som om det afkorter putningen. Vores søn har dog været syg, så vi er ikke gået i gang med putningen på eget værelse endnu.
I forhold til den del, har vi brug for konkret vejledning til, hvordan vi lærer vores søn at falde i søvn i egen seng, da vi tidligere har forsøgt på dette uden held.
På nuværende tidspunkt falder han i søvn oftest ved lidt vuggen i armene på pilatesbold (for at komme i ro), og dernæst ved at jeg ligger mig, ved siden af ham i vores seng. Så giver nærkontakten ham ofte den fornødne ro til, at han falder i søvn. Han ligger ofte helt oppe i hovedet på mig, og nulre mit hår indtil han falder i søvn, og viser tydeligt tryghedsbehov. Så jeg er i tvivl om, hvordan vi konkret skal ...
... gribe overgangen ad til egen seng? Vi har før vugget ham i armene og lagt ham over i sengen og vugget den (via hjul på sengen), på denne måde har han kun accepteret det, hvis vi vugger indtil han sover helt, hvilket jeg tænker er uhensigtsmæssigt, i det den nye måde, hvor han ved delvis vuggen og dernæst nærkontakt, falder i søvn "stille" uden bevægelse og derfor oftest sover mere sammenhængende. Men det er her vi godt kunne bruge konkret guidning til næste skridt.
Det vil give rigtig god mening at indføre bamse/putteklud som du skriver, men vi har prøvet at introducere ham for dette, han synes det er interessant kort, hvorefter han smider det på gulvet. Hvordan kan vi hjælpe ham med at få en tryghed/ se mening i en bamse/sutteklud?
På forhånd tusind tak for svar, og for en fantastisk god og hjælpsom brevkasse!
Venlig hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Rabarber
Rabarber er velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Hvis I ofte bruger rabarber i madlavningen, er det en god idé at tilsætte 'Nonoxal' (kalkchlorid) under kogning.
Dette forhindrer at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne.
Rabarber er bedst tidligt i sæsonen fra april og indtil omkring Skt. Hans. Rabarber indeholder små mængder oxalsyre, og i højsommeren stiger mængden af oxalsyre i stilkene. Hvis...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.