Brev:
For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen,
Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet - herunder leverpostej. De fleste steder står der skrevet at man kan indtage leverpostej i mindre mængder, og andre steder står der ikke noteret begrænsning i forhold til leverpostej.
Jeg er i uge 5+2 og har i uge 5 spist ca 200g leverpostej fordelt på 3 dage (en alm pakke). Nu er jeg blevet i tvivl om det har været for meget?
Jeg kan læse at der er knap 4000 mcg i 100g leverpostej, og at den daglige anbefalede dosis er ca 800 mcg for gravide pr dag. Jeg tager også gra-vitamin hvor der også er en smule a vitamin i. Så leverpostejen har givet mig ca 8000mcg på tre dage, altså ca 2500 mcg pr dag. Jeg har ikke spist det siden.
Håber meget at du kan hjælpe med afklaring
De bedste hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Derfor vælger flere Tiny Tumult – blødt tøj til sensitiv hud
Kender du følelsen, når selv det blødeste tøj ikke er blødt nok til dit barns sensitive hud? Hos Tiny Tumult skaber vi præcis dét, mange forældre leder efter: silkeblødt, ansvarligt produceret børnetøj, der giver dit barn komfort og bevægelsesfrihed – og dig som forælder ro i maven.
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
Viden om børn:
Barselshotel
Barselshoteller findes både på sygehuse og i privat regi.
Kravene til at komme på et offentligt barselsehotel er forskellige. Nogle steder barselshotellet for flergangsfødende, der har haft en ukompliceret graviditet og fødsel, andre steder er det til førstegangs forældre, der har brug for lidt ekstra tid, inden turen går hjem. På barselshotellet vil både mor og far typisk kunne være til stede hele døgnet og personalet kan tilkaldes, ved behov for hjælp.
På et...
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.



