Brev:
Overgang til alm. mad og nattesøvn
Kære Helen,
Jeg har igen brug for lidt sparring. Det går fortsat bedre med at putte. Dog er der en kugledyne på vej til afprøvning :-)
Denne gang har det igen noget med nattesøvnen at gøre, men også maden. Vi gik allerede ved 4-5 mdr. alderen igang med skemad, og det har hun taget fint imod. Hun har aldrig været en storspiser af hverken flaske eller mad, og vejer knap 7 kg, men har aldrig været afvisende. Nu, hvor hun er blevet 6 måneder, har jeg skruet op for måltiderne, da de jo nu må og kan være mere mættende. Det dagsforslag, du sendte sidst, passer også nogenlunde.
Jeg oplever dog generelt, at det er udfordrende at få hende til at spise tilstrækkeligt rigtig mad. Det kan skyldes flere ting, tænker jeg. Fx er hun ret urolig ved bordet og skal i hvert fald have noget i hænderne. Det er som om, at den uro, der er ...
... fulgt med det motoriske spring, hun er i lige nu, kommer til udtryk i de fleste situationer; spisning, nattesøvn osv. Og samtidig har jeg tænkt, hvorvidt det kunne skyldes for stor mæthed fra flaskerne, nat såvel som dag. Derfor har jeg forsøgt med mindre i flaskerne, dog uden den store effekt. Til gengæld er det som om, at hun ikke er ordentlig mæt til natten og hun vågner nu flere gange end normalt for at spise, og så er vi jo lige vidt.
Hun er også begyndt at vågne tidligere (ved 5-5.30 tiden) og det lykkes kun sjældent at få hende til at sove videre. Det går ret meget ud over hendes dagsform og overskud.
Hvad tænker du om denne overgangsfase, hvor hun samtidig er i bragende udvikling? Hvordan opfylder jeg hendes behov for næring bedst muligt, uden at det bliver på bekostning af søvn, mæthed osv.?
Kærlig hilsen
Jannie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.