Brev:
Mad, appetit og kræsenhed
Kære Helen
Vi besluttede at vi stoppede med at made vores dreng da han blev 4 år for ca en måned siden (jf tidligere brev). Så det er vi godt igang med. Det går for så vidt fint - og han kan jo sagtens spise selv og er tilfreds nok med de nye regler :-)
Men samlet set ryger der nok kun halvdelen ind i forhold til hvad han spiste før, hvor jeg madede det sidste af måltidet ind. Det gir anledning til nogle spørgsmål, jeg håber du vil dele dine tanker omkring:
Jeg bliver let bekymret over, at han får mindre mad end før. Bliver han for tynd, påvirker det udvikling/energi niveau osv. Hvad tænker du om det - og er der noget vi kan gøre?
Han hygger rigtig meget ved maden og snakker og fjoller og glemmer tallerkenen foran ham:-) Vi har derfor forsøgt os med at sætte et ur til 20 minutter, og så er måltidet slut. Hvis man har spist alt på sin tallerken til alle måltider (pga sommerferie også frokost), får man en lille is til dessert. Vi prøver at lave mad han kan lide og ikke for store portioner, så han lykkes de fleste ...
... aftener:-) Det er også helt ok ikke at spise op, så er der bare ikke en is den dag. Det virker overraskende godt - og han får fart på når tiden er ved at løbe ud:-) Hvad tænker du om at bruge den model et stykke tid? Er det ok - eller for styrende?
I takt med at han spiser selv finder han flere og flere ting han ikke kan lide. Det er både skøre opfindelser (fx at han kun kan lide den blå smørpakke og ikke den gule, selvom der er det samme i) og reelle ting, som fx kødsovs, som han dog spiste da jeg kørte gaflen ind for ham. Hvordan gør vi med det? Og hvordan håndtere man bedst, når han finder flere og flere ting på “nej-listen”? Jeg synes det er svært og frustrerende at han pludselig kun vil spise pasta og ketchup hvor han før fik masser af grøntsags/kødsovs til, fordi jeg madede ham.
Har du et godt forslag til dagsplan for mad, så vi sikrer os at han får tilbudt nok mad og samtidig er sulten til måltiderne. Han vågner ved 7-tiden og puttes ved 19.30-tiden. Børnehave fra 8.30 til 15.15-15.30.
På forhånd tak.
De bedste hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
Viden om børn:
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to