Annonce

Annonce

Svar: Refluks og ammebrik


6. april 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Liv

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at ammebrikken fungerer rigtig godt for jer! Den hjælper tydeligvis din datter med at få fat i brystet, sætter hende i stand til at arbejde godt med dit bryst, din mælk flyder let til hende - og hun tager rigtig fint på og udvikler sig, som hun skal. Det er bare super dejligt :)

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på ammestillinger, og det er rigtig godt, at du nogle gange forsøger uden ammebrikken - men så længe det fungerer så fint med brikken, så skal du blot amme med brik. Det er et rigtig godt tegn, at der ofte er "mælk tilbage i ammebrikken, nogle gange en hel ‘sø’ og der løber mælk ved siden af, når hun spiser" - det lyder helt perfekt.

Det er naturligt, at hun gylper, og når det især er om aftenen, så er det sandsynligvis fordi hun spiser hyppigere her. Det kan sagtens tænkes, at det går over af sig selv, og så længe hun tager på, og det største problem er vasketøj... så gør man ikke noget ved det men ser det an :)

Jeg synes ikke, du skal tage hende fra brystet undervejs. Hvis hun spiser og har en rigtig god sutterytme, så lad hende endelig spise færdig. Det er synd, hvis hun er godt igang med at spise, og du så tager hende fra for at bøvse. Det kan hun godt blive ked af, og samtidig vil hun i den situation godt kunne sluge ekstra luft, og gråd og luft sammen kan også give ekstra gylp. Så lad hende spise færdig, og slipper hun så af sig selv eller kan du fornemme, at hun begynder at spise for uroligt, fordi der netop kommer for meget luft med ned, så ...


Annonce

... kan du tage hende fra, give hende en bøvsepause og lægge hende til igen. Men så længe hun spiser med god rytme, så lad hende spise færdig og styre det selv :)

Når hun har spist godt, og du tænker, at hun burde være godt mæt, så vil det være en god idé at give hende en sut. Det vil være rigtig godt stadig at have hende hos jer, give hende roen på jeres brystkasse, som hun og I tydeligt nyder - det vil også være rigtig dejlig for far at kunne have hende liggende der.. og med en sut i munden vil hun få hjælp til at finde ro i maven. I stedet for at hun spiser lidt, spytter brystet ud, gylper lidt, spiser lidt ved brystet igen, spytter ud, gylper osv. så er det bedre at I giver hende en narresut.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Når hun ligger hos dig, så dufter du af mælk, og det kan sagtens gøre, at hun tror, at hun så skal spise hele tiden. Hvis hun ligger hos far, så dufter han ikke af mælk, og det kan gøre, at hun lettere kan finde ro, og samtidig kan sutten så hjælpe luft og mælk igennem systemet og være med til at give hende ro, så hun netop kan koble lidt fra og falde i søvn. I skal selv være vågne, når I har hende liggende hos jer :)

Hun må gerne ligge på maven, når hun ligger hos jer og når I har øje på hende. Det kan også hjælpe hende til at slappe af netop at ligge mave mod mave med jer, og være med til at give hende lidt ro :) Hvis I ligger lidt skråt, eller sidder op, så vil hun naturligt også ligge med hovedet højt, og det vil også hjælpe mælken til at blive i maven.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce