Brev:
Refluks og ammebrik
Hej Helen
Tak for dit svar, jeg beholder ammebrikkerne lidt endnu. Håbet er fortsat, at hun tager lidt bedre fat, når hun bliver ældre. Som det er lige nu, åbner hun ikke munden nok, og danner ikke vakuum på brystet. Derudover er det som om, hun bliver kvalt i mælk, uden ammebrik. Hun drikker lidt og hoster eller laver ‘opkastbevægelser’ med munden.
Hendes vægtkurve følger normalen og ved 5-ugers-undersøgelsen, havde lægen kun ros til hendes udvikling. Så det tager jeg som et tegn på, at hun får nok mad. Der er ofte mælk tilbage i ammebrikken, nogle gange en hel ‘sø’ og der løber mælk ved siden af når hun spiser.
Dog døjer vi for tiden med gylp. Og ikke bare lidt, men i stråler. Det er ikke hver gang, kun om aftenen. Derfor er mit håb, at det er den slags refluks, der går over, når mavesækken lukker sig mere sammen. Jeg tager hende ofte af og ...
... bøvser undervejs, bruger flere ammestillinger (traditionel, tvilling, liggende og få gange laid-back) og er meget opmærksom på de lyde, der betyder gylp. Men hun bliver ofte hysterisk, når jeg tager hende af. Så lægger jeg hende til igen og så er det, hun nogle gange gylper i stråler.
Bagefter er hun nogle gange helt rolig, men andre gange skriger hun og er helt utrøstelig. Vi forsøger at lægge hende hud mod hud, synger, skiftes til at holde hende, hvis en af os bliver pressede, så vi hele tiden forsøger at være rolige omkring hende. Men det eneste hun vil, er at ligge ved brystet. Spiser lidt, spytter brystet ud, gylper lidt mere, græder og sådan fortætter det, indtil vi siger tager hende fra brystet.
Skal vi bare satse på, det bliver bedre i takt med, at mavesækken udvikler sig, eller er der umiddelbart noget, vi overser?
Med venlig hilsen
Liv
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.