Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med søvn - 1 mdr.


31. marts 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Udfordringer med søvn - 1 mdr.

Kære Helen,

Tusind tak for super brevkasse! Jeg har læst med den sidste måneden, men nu har jeg nogle spørgsmål selv. Jeg har forsøgt at dele det op til et emne pr. brev, men måske bliver der nogle overlap.

Vi fik en dejlig pige d. 1 marts i år. Hun blev født 40+4, spontan fødsel, let kompliceret af fald i hendes hjerterytme og afføring i fostervandet. Men hun kom til verden uden hjælp og skreg med det samme, heldigvis. 50 cm og 2875 gram, de havde mistanke om at hun havde tabt sig i vægt sidst i svangerskabet.

Det første døgn var ret hårdt, da hun på ingen måde var tilfreds med kun råmælk. Hun diet i 2-3 timer, uden at blive mæt. Efter den første nat der hun slæt ikke sov, fik hun lidt MME af jordmoder, og dette gav hende lidt ro. Dog sov hun stadig ikke rigtigt mere end korte lure, 30 -45 min. Efter nogle dage løb mælken til, og hun har taget rigtig fint på, vejer nu ca 4000 gram.

En af vores udfordringer er stadig søvn, og delvist amning (skriver om det i et andet brev). På dagtid vil vores lille pige kun sove på os. Får hun det, kan hun sove lange lure på 1.5-3 timer. Når vi forsøger at lægge hende ned i babynest, går der kun få minutter, så vågner hun igen. Jeg har læst din bog om børn og søvn, og har forsøgt at svøbe og så lægge hende ned, men uden held indtil nu, desværre. Hun vil ikke have sine armer svøbt. Vi træner på sut, men hun er ikke helt fortrolig med den endnu. Når vi i en hel dag har forsøgt at lægge hende ned flere gange, har det resulteret i en overtræt baby der næsten ikke kan falde i søvn, og vi har derfor prioriteret søvn, hvorfor hun stadig sover på os. Men dette er ...


Annonce

... jo ikke en varig løsning.

Den sidste uges tid har der været tendens til uro fra ca 18/19-22, hun græder og skriger, trækker bena op ind under sig, måske maveknib? Hun kan kortvarig trøstes, og vi skifter hyppigt mellem amning i få minutter før hun vrider sig unna, tages i favn og vugges, og ligge vågen ved os. Hun falder til sidst til ro, og vi går i seng kl. 21-22. Hun sover da i babynest, enten imellem os eller placeret i bedside crib. Her sover hun typisk 3 timer, før hun vågner og er sulten. Hun ammes liggende, men spiser kun i få minutter før hun falder i søvn, og det er ikke muligt at nøde hende til at spise videre ved at kile kind etc. Vi lægger hende tilbage, men hun vågner af dette, evt. i aktiv søvn kort tid efter. Det er ikke muligt at hjælpe hende videre i søvnen. Så starter det forfra igen, og sådan bliver det ved resten af natten. Vi har forsøgt at lægge en hånd på hende i når hun ligger i babynest, men uden at dette synes at hjælpe hende. Det der hjælper bedst er at gå rundt med hende på armen. Hun sover max 30 minutter når denne ”rytmen” har startet, og så en times tid omkring 5-6 før vi står op.

Totalt sover hun omkring 6 timer nat, og 7 timer dagtid.

Er der noget vi kan gør for at hun få vores datter til at sove godt selv på dagtid? Eller er det bedst og vigtigst hun sover, og dermed skal fortsætte med at sove på os?
Og om natten; Er der noget vi kan gøre for at undgå sjatspising og dermed sjatsoving om natten?

Dette blev måske lidt rodet, men jeg håber du kan overskue det, og måske har du nogle bud på hvordan vi kan hjælpe vores datter til bedre søvn.

Venlig hilsen,
E.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce