Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 14 mdr vågner konstant om natten


27. marts 2020

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Dreng på 14 mdr vågner konstant om natten

Kære Helen,

Vores dreng på 14 mdr. vågner 6-15 gange hver nat. De fleste nætter omkring 10 gange. Det vil vi rigtig gerne have lidt hjælp til.

Hans dag:
Han vågner mellem kl. 6-7 og får morgenmad kl 7:30. Hans barnepige kommer kl 08:15 (dog ikke i øjeblikket grundet Corona). De tager ofte på stranden, i haven eller i legestue. Han får mellemmåltid kl 09.30 (nogen gange på farten, hvis de er ude) og frokost kl. 11. kl. 11:30-12 bliver han lagt til lur. De fleste dage sover han 2,5-3,5 timer til lur (altid udenfor), og skal som regel ikke rokkes med mindre der er larm i haven. Når han kommer op, får han en eftermiddagssnack. Far eller mor kommer hjem kl. 15:30 og kl. 17:30 får han aftensmad. Efter maden leger ofte gemmeleg, leger med LEGO og læser altid bøger som noget af det sidste. 18:45 får han ofte noget godnatmad. kl 19-19.20 starter far putteritual med tandbørstning og nattøj. Han falder i søvn 19:45-20:30.

Han bliver glad, når vi siger han skal op at sove, og går frivilligt op af trappen til badeværelset og hans værelse. Jeg, mor, putter vores dreng. Han vil ikke puttes af far, selv om han er lige så meget sammen med far som mor, og far altid står for nattøj og tandbørstning. Vi har prøvet flere gange i en uge af gangen, men det ender med gråd, hvor vi stopper med at forsøge efter en times tid med gråd.

Jeg putter ham altid i hans egen seng med en godnatbog. Vi veksler mellem 2 bøger, som han er rigtig glad for. Han har en uro med bjørne, bjerge og træer, som han også altid siger godnat til. Derudover har han en puttebamse i sengen. Efter godnatbogen synger jeg eller spiller en rolig melodi, eller fortæller historier hvis ikke han vil høre sang. Han er rigtig glad indtil bogen er færdig, og han ved han skal til at falde i søvn. I perioder lykkes det mig at få ham til at falde i søvn i egen seng uden gråd eller brok. Ofte 10-14 dage af gangen, hvorefter han har 3-4 uger, hvor han slet ikke kan falde til ro i sengen. Hvis det lykkes at putte ham i sengen, tager det 20-60min før han ...


Annonce

... sover. Hvis ikke det lykkes må jeg vugge ham i søvn, og på det sidste har jeg måttet genindføre aftenamning.

Vores søn er blevet puttet i seng siden han var 2 mdr. med samme aftenritual med tandbørstning, nattøj og sang og samme tidspunkt ved 19-20 tiden. Han har altid haft lidt svært ved at overgive sig til søvnen - sværere jo ældre han er blevet.

Da han var 7 mdr kom han på eget værelse, og gik fra at vågne en del gange hver nat til konsekvent at sove igennem (9-11 timer) i 3 mdr. Jeg stoppede således automatisk med at amme om natten da han fyldte 7mdr. Så kom vi hjem fra ferie (her var han 10mdr), hvorefter han begyndte at vågne et par gange om natten, hvor min mand tog nætterne, og blot gik ind og agede ham eller gav sut, hvorefter han hurtigt faldt i søvn igen.

Da han var 11 mdr fik han 4 tænder på 2 uger, som gjorde rigtig ondt på ham. Derefter fik han Roskildesyge og derefter flere forkølelser, som endte med mellemørebetændelse og dræn 1,5 måned efter. I 1,5 måned var han konstant syg med høj og lav feber, og i denne periode begyndte han at sove rigtig dårligt. Nogle gange begyndte jeg at amme ham om natten for overhovedet at få væske og mad i ham. Jeg havde jo ellers ikke ammet om natten i ca. 5 mdr. Han måtte også ofte vugges for at falde i søvn. Nogen gange endte han med at komme ind i vores seng. Sådan har det så været lige siden, og vi har rigtig svært ved at komme tilbage i den gamle rytme.

Han græder således rigtig rigtig længe, hvis ikke han vugges eller ammes. Nogen gange kan jeg få ham til at sove ved at nusse ham på ryggen, men han bliver sur, hvis jeg prøver at nusse ham på brystkassen eller på hovedet. Jeg er helt klar over, at de fleste vil sige, at man så skal lade vær med at tage ham op af sengen, amme og vugge. Det har vi prøvet konsekvent i længere tid af gangen. Men hvad gør man, når han græder i timer, hvis ikke det sker? Og han vågner 10 gange HVER nat med klyngen eller gråd? Og far ikke dur lige nu?

Håber du har gode råd og kan hjælpe.

Bedste hilsner
Trine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Legetøj til baby og børn

Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce