Brev:
Skære ned/stoppe natamning
Hej Helen, og mange tak for en dejlig brevkasse!
Jeg skriver til dig fordi, jeg kan fornemme at vi er ved at komme ind i en dårlig vane om natten omkring amning.
Jeg er mor til en fin dreng på 6 1/2 måned som trives rigtig godt. Jeg havde en normal graviditet og fødsel, og min dreng er fint med m h t udvikling og milepæle. Jeg har fuldammet (med forbehold for at far har givet ca en flaske MME om ugen når mor skulle have lidt fritid) i 5 mdr, hvorefter vi stille og roligt har introduceret skemad, og kørt ret meget efter dagsplanerne i din bog "børn og mad".
Mht søvn i løbet af dagen, så sover han altid udenfor i barnevognen og er i princip faldet i søvn før jeg har fået ham pakket ned og kørt op fra barnevognskælderen. Nogle gange skal han lige trilles 2 minutter i gården før han sover rigtig.
Første lur sover han typisk igennem 2,5-3 timmer selv, anden lur skal han ofte hjælpes lidt ind i 2. søvncyklus efter ca 45min, ved at trille ham lidt.
Min søn har altid spist hyppigt om natten, og den sidste måned er vi nede på at han vil have bryst 3-4 gange pr nat. Og når jeg skriver at han vil have bryst, så er det fordi jeg fornemmer at han ikke er sulten, men mer hyggesutter for at falde i søvn igen.
Dette mønster vil jeg gerne bryde!
Vores dagsplan ser sådan her ud:
05.00 vågner og ammes, falder i søvn og sover oftest kun videre i 60min
06.00-06.30 putter lidt, pusles, står op og leger
07.30 morgenmad - havregrød m. sveskemos + vand
09.00-09.30 ammes og puttes til lur i barnevogn, sover 2,5-3 timer
12.00-13.00 spiser frokost, grøntsagsmos + fisk eller kød + vand
15.00-16.00 ammes og puttes til anden lur, sover alt fra 45min til 2 timer
(hvis kun kort lur gives mellemmåltid med frisk frugt og/eller frugtmos)
18.00 aftensmad grøntsagsmos + fisk eller kød + vand
20.00-21.00 ammes og puttes i sin egen seng
22.00-23.00 vågner og vil ammes
03.00 vågner og vil ammes
05.00 vågner og vil ammes
Det skal siges ...
... at hvor ca 3 uger siden fik vores søn sine første to tænder i undermunden, og har siden da nægtet sutten. Så vi har ikke så meget at trøste med om natten andet end bamser og nusseklude.
Jeg har som sagt på fornemmelsen at min søn ikke er sulten om natten, uden mer bruger mig som sut for at falde i søvn igen, da han kun spiser kort for at så falde i søvn og ligge og sutte på min brystvorte.. Når han er faldet i søvn, kan jeg nemt lægge ham i sin egen seng hvor han sover videre, men vågner typisk efter nogle timer (nogle gang efter kun en time) og vil have brystet igen.
De sidste par nætter har vi prøvet at tage en "kold tyrker", og det går ikke helt optimalt.
Jeg sover ude i stuen, og min kæreste sover på samme værelse som vores søn.
Når vores søn vågner første gang ved 22-23 ammer jeg, og prøver at få ham til at spise godt af begge bryster, hvor han typisk spiser godt af det ene og så kun sutter lidt på det andet. Herefter går jeg ud og sover i stuen.
Når vores søn vågner ved 03-tiden prøver min kæreste til at få ham at falde i søvn igen, dette har resulteret i at vi ender med at sidde på skift på pilatesbolden for at han ikke skal græde meget ulykkeligt, indtil at jeg giver ham mad igen kl. 05, hvorefter han med det samme falder i søvn... Og det skal siges, at når han sover så sover han roligt.
Så vi får ham reelt ikke at falde i søvn uden bryst, og jeg er bange for at vi også skaber en uvane ved at sidde med ham på pilatesbolden.
Vi har prøvet alt før vi tager ham op af sengen, og prøvet at lave samme "putteritual" som når han falder i søvn om aften - uden held. Vi har også prøvet at tilbyde mælk af kop om natten, det gider han heller ikke drikke.
Kære Helen, har du nogle gode fifs?
Skal vi blive ved med prøve at vænne ham af med at spise på natten?
Er det bedre at bare lade ham ligge i sin seng og græde (og selvfølgelig ligge helt tæt så han ved, at vi er der) i stedet for at tage ham op på pilatesbolden?
Venlig hilsen
Johanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Barnepige
Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.
Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.
Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....
Sko
Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.
Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.