Annonce

Annonce

Brev:

Afvænning med nonstop amning


28. december 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Afvænning med nonstop amning

Kære Helen.

Lillebror bliver 6 mdr om et par dage, og har fået for vane at sove med brystet i munden hele natten. Nonstop amning er efterhånden ved at gå mig på, da jeg har behov for at ligge lidt for mig selv og i andre stillinger osv. Han vil ikke tage sut eller sutteflaske. Jeg har prøvet at trække brystvorten ud lige inden han falder i søvn, men det lykkes ikke rigtigt.

Han sover pt alle sine lure i slyngevuggen. En formiddagslur, eftermiddagslur samt 1/2 t omkring aftensmadstid og desværre kun 1/2 t ved 20 tiden hvorefter han er oppe til ca. 22 hvor jeg ammer ham siddende i soverværelset/stuen og lægger ham i slyngevuggen. Her sover han max 1 time hvorefter han græder indtil han kommer over til mig og får bryst, mere eller mindre resten af natten. Han får grød og mos 2-3 gange dagligt samt lidt vand af kop.

Han fik iøvrigt ordineret gaviscon ved børnelægen, men jeg er stoppet med det igen, da gylp ikke længere er et problem, og jeg oplever ikke at han har ondt fra mavesyre, og han tager fint på efter vi er startet med grød ☺️. Børnelægen mente i øvrigt også at min søn (og jeg) har fået en søvnforstyrrelse som følge af de bratte opvågninger hvert 20. minut hele hans liv, og anbefalede som jeg skrev i sidste brev at han sov nogle nætter et andet sted for at blive vænnet af med mig om natten. Men som du også skrev og mente, synes jeg også den metode er for hård. Vi vil hellere have far på banen. Og det kan lade sig gøre her i julen fordi far har fri til d. 6. januar. Og så til det egentlige spørgsmål:

Hvordan gør vi det? Tænker selv at amme ham godt af der kl. 22, far svøber ham i dynen og lægger ham i vuggen, og så tager far den derfra. Far sover med ham, jeg sover nedenunder. Far vugger ham i vuggen når han vågner, tager ham op og trøster i armene osv. Lægger ham tilbage i ...


Annonce

... vuggen når han er faldet til ro, op igen hvis nødvendigt osv. Men jeg vil jo gerne komme op og amme nogle gange i løbet af natten, men hvor mange skal vi satse på? Og hvordan kan vi vide om han græder af sult/tørst eller blot fordi han er sur/savner mig? Far kan også se om han kan få ham til at tage flasken, da det kunne være rart på sigt.. er det for forvirrende for min søn at han skriger og skriger fordi han vil have mig/brystet, men ikke får det, men så pludselig får han det alligevel (fordi vi tænker han er ved at være sulten..?)

Vi har en bedside crib som sønnike aldrig har sovet i. Det der med at trøste/berolige med en hånd, ae eller lign har aldrig virket. Men skal far mon i samme ombæring få ham vænnet til den, så vi kan fortsætte sådan når jeg vender tilbage til soveværelset, eller er det mon fint at beholde natures sway lidt endnu, så vi ikke arbejder med alt for meget på en gang? Altså jeg er i tvivl om hvorvidt far bare skal skal gøre what ever it takes for at trøste, om så det ender med at vores søn sover ovenpå far, i favnen, lige ved siden af eller lign. så vi får ham afvænnet med konstant amning, eller om vi i samme ombæring skal lære ham bedside crib/egen seng. Ønsker jo ikke at give ham en ny dårlig vane. Og tænker bedside/egen seng er en fordel når jeg vender tilbage, for at han ikke ligger for tæt på mig og brysterne. Eller har du et helt andet forslag til hvordan jeg kan vænne ham til blot at blive ammet et par gange i løbet af natten?

Du må også meget gerne skrive hvordan vi bør placere lurene, så vi kan få vores aftner tilbage. Søster sover ca. 20.30 og det kunne jo være skønt hvis lillebror også gjorde det. Pt sover han og jeg gerne til 8-9 fordi nætterne er så ringe. (Og fordi hele familien er B mennesker 😉)

På forhånd tak, og godt nytår.

Med venlig hilsen
Ammemor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce