Brev:
For meget ske mad?
Hej Helen
Tak for din hjælp sidst, det gav os en lidt bedre nattesøvn, indtil nu!
Der er opstået en ny problematik, som jeg håber du vil dele dine tanker omkring.
Vi er for en lille månedstid siden startet på skemad og hun får nu 1 dl grød til frokost, inkl. lidt frugtpuré, og 1/4 dl mos til aften, hvilket hun elsker - plus vand til begge måltider. Hun ville sagtens kunne spise mere mos! Derudover har hun de sidste par dage været for utålmodig til min nedløbsrefleks ved amningen inden putning, så vi har istedet givet flaske, hvor hun spiser mellem 90-120ml - så sulten må hun jo være.
Hendes mave virker til at fungere fint om dagen og hun har afføring hver dag. Dog er hun begyndt at sove mere uroligt om natten, hvor hun prutter meget, hvilket ser ud til at forstyrre hendes nattesøvn en smule.
Hun bliver puttet mellem kl. 20 og 21 og så vågner hun kl. 23 ca. Der kan hun nøjes med en sut. Så vågner hun igen omkring kl. 00:30 og igen 2 timer senere. Begge gange virker det til hun gerne vil have mad. Problemet er dog her, at hun kun ammer kortvarigt, måske 2-3 min hvorefter hun mister ...
... interessen, men er så vågen, hvorfor det gerne tager 15-20 min at få hende tilbage i søvnen. For et par uger siden, var hun ellers begyndt at falde i søvn under amningen, hvorefter hun kunne skovles tilbage i seng uden problemer.
Kl. 05:30-06:00, ammer hun længere tid og er derefter klar til at stå op. I løbet af dagen får hun sine 3 lurer med forskellig varighed, men i gennemsnit sover hun 13 timer.
Mine spørgsmål går på:
1) Hendes prutter, er det mon bare indtil hendes mave 100% har vænnet sig til denne kost?
2) Får hun for meget ske mad, med tanke på hun kun ammer så lidt om natten? Det er ikke fordi grød eller mos ellers har erstattet nogen måltider. Jeg ammer stadig en 10 gange pr dag.
3) Er hun mon overhovedet sulten der, eller skal jeg være mere insisterende på at få hende til at sove uden amning, ihvertfald bare den første amning kl. 00:30 ca?
4) Det kan somme tider tage 1 min for min nedløbsrefleks, er det for langsomt mon? Og er det normalt de bliver mere utålmodige når man starter med ske mad fordi de nu har prøvet noget der går hurtigere?
Tak for svar!
Med venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.