Annonce

Annonce

Brev:

At falde i søvn selv - baby 1 år


22. oktober 2019

Kategori:
Alder:
11 mdr.

At falde i søvn selv - baby 1 år

Kære Helen

Vi har en sund, glad og aktiv lille pige, der er meget nysgerrig på livet og hvad der sker omkring hende. Vi har, siden Alma var helt lille rejst meget med hende, for at besøge familie og venner i Danmark (vi bor i udlandet), og hun har altid taget det meget roligt og mildt, at vi har været mange nye steder. Det betyder også, at vi har skabt nogle lidt “løse” rytmer og rutiner. Alma er virkelig aldrig ked af det, og derfor tror jeg måske også vi har tilladt os at byde hende rigtig mange oplevelser.

Om et par uger fylder hun et år og om en måneds tid skal hun begynde i institution. Vi er derfor og pga meget lange arme begyndt at blive lidt frustrerede over, hvordan vi lærer hende at falde i søvn selv. Indtil videre har vi været enige om, at give hende den ro og tryghed hun har bedt om, ved at lade hende falde i søvn i armene på os (primært hos mig, moderen, pga arbejdsmønstre). Vi har godt kunne lægge hende, når hun er faldet i søvn og hvor hun stadig har registreret at vi har lagt hende, drejet sig om på siden og sovet videre.

Den sidste måned, hvor der også har været lidt sygdom indover, er det blevet rigtig svært at lægge hende og generelt at få hende til at falde i søvn. Vi bruger hurtigt op til 3 timer stadig med hende i armene og uden at ændre så meget på tingene. Men hun ...


Annonce

... vrider sig og bliver sur og frustreret over at skulle sove. Når hun er faldet i søvn i armene hos os og vi lægger hende, åbner hun øjnene op og begynder at vende og dreje sig, smile til os, rejser sig op og tumler rundt i sengen. Vi har også prøvet stille og roligt at lade hende tumle lidt samtidig med at en af os sidder ved siden af, siger godnat, kysser hende og prøver st lægge hende ned igen. Men det er enormt svært for mig at lade hende fortsætte længe, for jeg kan se hende lille krop og hoved bliver helt stresset og slet ikke kan finde ro.

Det skal desuden nævnes at Alma på intet tidspunkt har været glad for skemad, hvorfor vi har ladet hende spise selv. Nysgerrigheden omkring mad er først kommet inden for de sidste par uger. Derfor er hun stadig næsten fuldammet / får flaske ved siden af måltider. Det vil sige at hun også stadig vågner om natten for at bede om mælk og bliver ammet om aftenen inden hun skal sove.

Vi har også prøvet at lægge os i vores egen seng med hende ved siden af og tæt op ad os for at få hende til, at falde til ro. Men lige lidt hjælper det.

Skal vi væbne os med tålmodighed eller skal vi indføre meget mere disciplin og lade hende blive ked af det (hvilket ellers er meget imod min naturlige tilgang til det), for at lære hende at falde i søvn selv?

Mange hilsner,
Almas mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for din altid varme og kærlige måde at gribe udfordringerne an på - det er helt rigtig for mig!
Jeg nyder både dine personlige svar til mig, men bestemt også de svar du giver til andre.

Tak,
Mor til pige på 15 måneder


Annonce