Brev:
4 mdr. og dagsplan
Kære Helen.
Min søn er 4 måneder og 1 uge gammel. Han er sund og rask og i trivsel. Vejer cirka 7,4 kilo og 66 cm lang. Han er en meget glad baby og han bliver fuldammet.
Jeg vil høre dig om du tænker vi skal arbejde på en fast døgnrytme eller om det stadig er lidt for tidligt med tre lure. Han har egentlig noget der minder om en rytme, men han er vågen næsten hele aftenen og går først i seng sammen med mig meget sent. Mellem 22 og 23 og det passer ikke så godt med at storebror på 4 år sover klokken 19 og står op 5.30 og vi savner også at have lidt voksentid, hvor begge børn sover.
Hans rytme i korte træk:
Han sover længe om morgenen. Hvis jeg bliver liggende i sengen, så sover han gerne til 8.30-9.00.
Han er vågen en times tid og er så klar til lur ved en 9.30-10.00 tiden. Hvor længe han sover varierer dog. Nogle dage sover han rigtig meget og nogle dage kun korte lure. Men han sover typisk et par timer på dette tidspunkt. Det sker også at han vågner og vil ammes og derefter sover videre (1 time eller mere). De fleste dage sover han derfor en rigtig god lang lur her.
Han er så vågen 1-2 timer. Hvis han ikke har sovet så meget ved første lur, er han ofte hurtigt meget træt. Anden lur er ofte ikke så lang, men det varierer også og afhænger lidt af længden af ...
... første lur. Men han sover typisk en time eller mere.
Han er herefter vågen et par timer. Hvornår tredje lur ligger er dog lidt forskelligt da det skal tilpasses med at hente storebror i børnehaven og to børns behov. Længden af luren her er også forskellig, men ofte er luren en times tid eller lidt mindre. Har han sovet længe ved første lur, så er den måske en times tid. Hvis han kun har sovet to kortere lure først på dagen, kan han godt tage et par timer på dette tidspunkt. Men han vågner typisk fra denne lur ved 18-tiden.
Derefter er han så vågen stort set hele aftenen. Han tager dog en lille powernap, gerne i armene på mig ifm. amning på en halv times tid eller lidt mere og den 4. lur er jo så årsagen til, at han går så sent i seng. Den ligger fx klokken 20-20.30 og så er det han først er klar til at sove til natten klokken 23.
Det er dejligt at han sover så længe om morgenen, men det vil passe bedre med familiens rytme, hvis han går før i seng til natten og står lidt tidligere op om morgenen.
Jeg tænker lidt om vi skal arbejde på, at den lille powernap er det tidspunkt hvor han kommer i seng til natten og om du har et forslag til en plan/rytme. Også gerne hvor lang tid der skal gå mellem hans lure om dagen, da længden af dem ofte varierer.
Bedste hilsner
Gry
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Portionsstørrelse børn
Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.
Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.