Brev:
Sutteafvænning 6 mdr og dårlig samvittighed
Hej Helen.
Jeg har en datter på 6 mdr som er svært glad for sin sut. Hun har en storesøster på 24 måneder, som aldrig ville bruge sut, men brugte brystet istedet.
Lillesøster fik også kolik ligesom storesøster havde det og jeg tænkte derfor at det var smart at introducere sut, da jeg selv er ret flad efter to graviditeter i træk med svær graviditetskvalme, bækkenløsning og sengeliggende det meste af tiden. Men lillesøster havde hold i nakken som vi ikke opdagede ( og deraf fladt baghoved), svær mælkeallergi, svære svampeinfektioner i mavetarmsystemet og kolik. Tog ikke nok på i vægt og har nu ekstremt svært ved at amme, har ikke tålmodighed nok når hun er træt ril at mælken løber til og har dårlig sutteteknik. I tre måneder har sutten kunne give hende ro så bår hun slap brystet og skreg fik hun sut og kunne så efter nogle sekunder amme videre.
Alt i alt en masse dårlig samvittighed hos mig over alt det som bare ikke er lykkedes og en baby der stadig græder meget, let bliver frustreret ...
... og tager max 3 timers søvnstræk om natten før hun ammes igen og i løbet af dagen ingen rytme og sover mellem 1/2-1,5 times lure. Det er lykkedes at amme hende i nu 6 måneder selvom jeg har forsøgt at lokke modermælkserstatning i hende (det for mælkeallergikere er også forfærdeligt). Baghovedet er ikke nær så fladt efter hun sover på siden og igen kan dreje hovedet til begge sider.
Nu vil jeg så gerne hindre at hun bliver fortsat afhængig af sutten - både for min søvns skyld om natten og for hendes skyld mht tænder, vejrtrækning etc... har du erfaringer med sutteafvænning? Hvor lang tid tager det på denne alder? Bør jeg starte om dagen kun? Eller tage den fra hende helt? Vil hun bare bliver traumatiseret af det når hun ikke forstår det? Og kan du ellers komme med gode råd til hvordan jeg får skabt noget rytme omkring en generelt temperamentsfuld baby der fik en svær start? Og til en mor som er noget tyndslidt, føler sig utilstrækkelig og med meget dårlig samvittighed?
Med venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.