Brev:
Hjælp til plan på opstart af mad - småspiser!
Hej Helen,
Tak for en god brevkasse - Jeg finder ofte svar her blandt dine andre henvendelser, men nu er det så min tur til at få skrevet til dig :)
Vi har en dejlig datter på 5,5+ mdr, som er en lille sød og nem pige. Hun trives fint, er meget aktiv og er en glad tøs!
Vi er så nu så små begyndt på grød, og det at hun skal starte på at have rigtig mad. Hun synes det hele er spændende og smager løs på alt vi tilbyder hende, men vi er meget i tvivl om hvordan vi kommer videre i mad-projeketet når hun rammer 6 mdr.
Sagen er den at vores datter altid har været lidt af en små-spiser. Hun ligger under gennemsnit i kurven (født 4.2.2019, med vægt på 3100g og vejer nu 6600g ca.) Hun følger dog sin egen kurve siges det.
Vi kalder hende "små-spiser" da vi har måtte kæmpe lidt med at hun nok helst spiser af nød og ikke lyst.
Idag spiser hun nok ca. mellem 750-850 ml MME på et helt døgn. Hun blev flaskebarn fra 3,5 mdr, så derfor ved vi hvad hun får.
Så med det taget i betragtning, og i alt det her opstart at mad, så har vi brug for noget vejledning i hvordan vi sikre os hun får mad (mælk) nok pr. dag og samtidig bliver introduceret til rigtig mad - Men med hendes lille appetit i mente.
Vi synes vi er lidt overladt til os selv i det her, og måske er der sket ikke noget at tage hensyn til, men vi vil helst ikke have hun i det her nye mad-setup "mister" en flaske pr. døgn fordi vi nu skal have grød i hende også, dvs. hun så bliver ...
... mættet af grøden, istedet for at tage en flaske som stadig er primær næring.
Ved godt det nok ikke burde være muligt hun bliver mæt af at smage og spise så lidt grød som vi gør nu, men vi skal jo trappe det op i mængde. Det ser dog ud til hun heller ikke er interesseret i mere end hun får nu af mænge nu - men det er nok hendes alder taget i betragtning at det stadig er så nyt?
Vi tilbyder hende pt. én gang om dagen enten grøntsagsmos eller majsgrød med frugt evt. og evt, lidt "smageri" af alt muligt
Hendes døgnrytme på en god dag er ca. sådan her:
(ca. tider) Hun er oftest vågen 1,5 time mellem lurene.
7.30 - Godmorgen + leg pusle
8.30 - Flaske og formiddagslur
09.30/10.00 - Vågner + pusle leg (evt grød)
11.30/12.00 - Flaske + Middagslur
13.30/14.00 - Vågner + pusle og leg
15.30/16.00 - Flaske + Eftermiddagslur
16.15/16.45 - Vågner + pusle leg
18.00 - Evt grød
19.30/20.00 - Flaske + godnat
01.00 Natflaske
05.00 Morgenflaske
Evt. nogle gange er tiderne lidt anderledes pga. kortere lure og så får hun en powernap sen eftermiddag på 30. min for at holde ud til hun skal i seng. Natflaskerne er nødvendige for at hun får sit daglige indtag af mælk op på nuværende niveau.
Måske er det os der går for meget op i hendes spiseri og skal skrue ned for hysteriet, men vi føler vi mangler en plan for hvordan vi kan dele måltider m.m. op så det passer til hendes behov.
Håber det giver mening det hele :)
Kærlig hilsen fra
Nørrebro
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.