Svar: Drømmeflaske hvordan?
Hej med dig
Tak for dit spørgsmål :)
Drømmeflasken sen aften kan ofte gives mere eller mindre i søvne, og det er forskelligt hvordan det fungerer bedst. Ofte vil I kunne tage jeres dreng op i jeres favn, tilbyde ham flasken som han så vil drikke og derefter putte ham tilbage i egen seng igen. I kan i den forbindelse godt se, om han har brug for at bøvse af, men kommer der ikke en bøvs inden for ganske få minutter, så kan I putte ham fra jer og blot lade ham sove videre.
Nogle gange vågner børn for meget op, hvis man tager dem op, og her kan man så i stedet vælge at tilbyde flasken, imens han ligger i sin seng. Det er her vigtigt, at hans hovedgærde er eleveret, så han ikke ligger helt fladt. Det er vigtigt for, at der ikke sker tilbageløb af mælk til ørerne ...
... (det eustachiske rør), hvilket kan medføre mellemørebetændelse, og så hjælper det ham også til at holde mælken bedre i maven. I kan elevere hans hovedgærde ved at komme en lille pude eller et sammenrullet håndklæde ind under madrassen, da han er for lille til en hovedpude :)
Det vil være rigtig godt, hvis han stadig hjælpes med at dreje hovedet skiftevis til venstre og højre side, når han ligger på ryggen og sover. Hvis han så skulle gylpe, så har dette lettere ved at komme op og ud... :)
Hvis det viser sig ikke at fungere for jer, så må I lige nu lade ham vågne af sig selv og så tilbyde ham flasken, når han selv vågner og viser behov - og derefter putte ham tilbage i egen seng igen. Men I kan forsøge om det kan hjælpe jer :)
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Snore i børnetøj
Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.
Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.