Brev:
Kun en lur eller?
Kære Helen
Vi nærmer os hastigt vores søns 1 års fødselsdag og nye spørgsmål melder sig på banen. I samme omgang vil jeg sige dig tusind tak for din store hjælp her det første år - sikke en tryghed at have dig “i nærheden”.
Siden sidst er vores søn kommet ind i en god søvnrytme igen med ca. 11 timers søvn om natten (typisk kl. 19-6) og to lure på samlet set 2,5-3 timer om dagen (formiddag altid 1,5 og eftermiddag 45min-1,5). Så det er jo, som det skal være. Eneste ændring var, at han var lidt længere tid om at falde i søvn om aftenen. Ikke ked af det, men bare ikke ligeså træt som tidligere, så vi gav ham lov at lege lidt længere, hvis han fx virkede for træt og hele tiden rejste sig i sengen. Det betød at han endte med at sove omkring kl. 20 i stedet (dog altid til kl. 6).
Jeg går stadig hjemme og om et par uger tager min mand over i tre måneder, indtil vores søn skal starte i dagpleje (når han er 15 mdr.)
Den sidste uges tid er der pludselig sket nogle ændringer i hans søvnrytme. Han er begyndt at sove en formiddagslur på 2-2,5 time og har så nægtet at sove senere på dagen. Han har været vant til at sove om formiddagen kl. 9, men jeg ...
... har trukket den lidt, fordi jeg ellers godt kunne se, at det var svært at få til at hænge sammen. Han er således vågnet omkring kl. 11-11.30, hvorefter jeg har forsøgt at putte ham hver halve time fra kl. 13, men det er umuligt. Minder om adfærden fra dengang vi gik fra 3 til 2 lure.
Derudover skal det siges, at han har klaret det overraskende godt. Jeg har det så skidt med, at han har været vågen så mange timer, da han er blevet puttet mellem 18-19, men han lader ikke til at være anderledes end tidligere humørmæssigt. Men er det ikke alt for mange timer i streg (over 6 timer)? Skal jeg gå ud fra, at han er ved at være klar til kun en enkelt lur? I så fald skal jeg vel forsøge at rykke den lidt hen ad vejen?
Jeg kunne jo også vække ham, men det har jeg det simpelthen så skidt med og ved jo, at hans formiddagslur altid har været hans bedste og vigtigste. Derudover skal det siges, at han igen falder i søvn om aftenen som i gamle dage. Glad og tilfreds under hele putteseancen, vågen og peger mm under godnathistorie, men bare helt klar til at sove, når han bliver lagt i sin seng med bamse og godnatsang.
Hvad tænker du?
De bedste hilsner
Sarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.