Annonce

Annonce

Svar: Prøver på at blive gravid og tatovering


8. april 2019

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Tak for dit brev og velkommen til :) Hvor dejligt, at du og din mand gerne vil arbejde aktivt på at få en lille...

Tillykke med din tatovering! Og tak for dit fine spørgsmål :)

Jeg har forsøgt at finde undersøgelser og anbefalinger omkring tatoveringer, både før og under graviditet...

Tatoveringer giver altid en risiko for infektion eller andre komplikationer, og derfor anbefales det altid, at man venter med at få en tatovering, til barnet er født.

Bispebjerg Hospital skriver blandt andet "Er du kvinde og gravid, prøver du på at blive gravid eller kan du være blevet gravid uden at vide det? I så fald bør du overveje, at tatoveringsblæk kan indeholde kemiske stoffer, der påvirker celledelingen og som potentielt kan påvirke et foster, særlig i det tidlige svangerskab. Ingen blæk er sikre for gravide".

De skriver "i det tidlige svangerskab", og jeg kan ikke finde nogle undersøgelser omkring præcis hvor mange uger. Jeg kan dog på flere amerikanske hjemmesider læse, at der er en risiko hele graviditeten, men at det især er i de første 12 uger, at risikoen for barnet er størst.

De 6 måneder, som din veninde har sagt, hænger måske sammen med, at man ikke kan være bloddoner i 6 måneder efter, at man har ...


Annonce

... fået en tatovering. Her skriver Bispebjerg Hospital blandt andet "Som bloddonor betragtes din helbredstilstand som usikker de første ca. 6 måneder, og du kan derfor ikke give blod, før du er konstateret fri for HIV og leverbetændelse, som kan overføres ved tatovering"... Af samme årsag kunne man måske skønne, at det var en god idé at vente med en planlagt graviditet...

Der er meget svært at finde noget helt præcist, hvis man som dig netop har fået en tatovering og ikke er gravid endnu, men bare gerne vil vide, hvornår man kan "komme i gang"...

Det lyder som om, at du er glad for din tatovering og ingen problemer har haft med den. Jeg går ud fra, at du har fået den lavet hos en erfaren tatovør, og at hygiejnen osv. har været i orden, ligesom du selv sørger for at holde din tatovering ren, så den heler som den skal og uden problemer... og umiddelbart ville jeg ikke tro, at du skulle vente i 6 måneder... men jeg kan desværre ikke finde noget konkret...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg vil umiddelbart anbefale dig, at du prøver at tale med din læge - hvis det skønnes nødvendigt, så kan man jo teste dig for HIV og leverbetændelse...

Det er det nærmeste, jeg kommer et svar til dig - jeg håber, at du kan bruge det videre :)

Rigtig meget held og lykke...!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce