Svar: Søvn og vuggestuestart - 10 mdr.
Kære Maja
Tak for dit brev og fine spørgsmål om ændring af søvn i forbindelse med vuggestuestart:)
Det er rigtig dejligt, at Laura allerede lyder til at være faldet godt til. Du beskriver en pige, som virker glad og tryg for stedet og pædagogerne - og selvom hun har været ramt af sygdom, så er hun okay med at komme tilbage til den nye hverdag igen. Det lyder så godt! Jeg troede, at hun skulle i dagpleje, men det lyder som om, at vuggestue har været det rette valg for hende/jer...:)
Der er dog ingen tvivl om, at det stadig er en stor omvæltning for hende, og at dette naturligt påvirker hendes søvn, og det er helt naturligt, at søvnen netop påvirkes i forbindelse med start i vuggestue. Børn reagerer dog meget forskelligt. Nogle børn har rigtig svært ved at sove, kan ikke koble fra og slippe dagen og ikke finde ud af at overgive sig til søvnen. Andre børn virker nærmest til at gå omkuld og sove fra det hele, så de pludselig sover mere end de plejer. Og så er der også børn, som tager deres lure, men som sover kortere og som derfor har behov for en lille ekstra lur - og det lyder som jeres datter :)
I kan naturligvis godt tale med pædagogerne om, at jeres datter normalt sover et par timer til middag, og at de ...
... gerne må være opmærksomme på, om hun bliver vækket af noget, og om man kan forsøge at ændre på dette. Måske er der andre børn, som vågner efter en time, måske er der på dette tidspunkt større børn som skal på legeplads eller andet, fordi de ikke sover til middag og måske vågner hun af denne uro. Nogle gange kan man flytte hendes sovested væk fra døren eller flytte lidt rundt på børnene, så hun sover tættere på børn, som ikke vågner og så hun derfor ikke så let bliver vækket.
Det kan også være, at hun blot har svært ved at sove særligt længe, fordi der sker så meget nyt, som hun synes er spændende, og som hun bare rigtig gerne vil følge med i - og det er naturligvis helt okay. Det vigtigste er, at hun stadig får de afbræk som søvnen giver hende og det lyder det som om, at hun gør :) Og så skal I naturligvis tilbyde hende en ekstra 3. lur de dage, hvor I fornemmer, at hun har behov for dette. Det er ofte en overgang og præcis som du skriver, så arbejder tiden derfor lidt for jer og i takt med at hun vænner sig til den nye hverdag og at det netop bliver hverdag i vuggestuen, så vil hendes søvn sandsynligvis ændre sig igen :)
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre