Svar: Sove i egen seng - 3 mdr.
Hej
Sålænge din dreng kun er tre mdr gammel, synes jeg godt at du kan ligge og amme ham i søvn. Den liggende stilling er god for både mor og barn.
Da hans seng står i soveværelset, ville det være meget fint om han kom over at ligge i sin egen seng, så ville I alle tre sikkert sove meget bedre. Det er selvfølgelig utrygt for ham, når han ikke kan mærke dig tæt på sig, så prøv om ikke du kan skabe lidt tryghed med dynen, så han kan mærke at han er puttet.
Hvad ville der ske hvis du prøvede at lade ham ligge og først flyttede ham senere? Du kan jo godt amme ham i jeres seng, når han skal sove og så lade ham sove der. Inden du evt selv går i seng, så kan du måske med held give ham lidt ekstra mælk, imens han sover, i håb om at han så sover tungt og også sover lidt længere end han ellers ville have ...
... gjort. Efterfølgende kan du stille flytte ham over i sin egen seng. Hvis han bliver urolig og småklynker, så aer du ham lidt, så han mærker at du er der og putter dynen trygt om ham.
Du kan ikke forvente, at han selv kan holde og finde sin sut, så længe at han er så lille. Det er meget fint at I hjælper ham med stofble og hænder. Vær dog opmærksom på at børn sover meget uroligt og godt i løbet af natten kan sige suttelyde og smålyde, uden at det betyder at de skal have en sut eller ammes. Når han ligger i sin egen seng så afvent lidt og giv ham en chance for at sove videre. Det er ikke alle lyde der skal reageres på og som forældre kan man hurtigt komme ind i en vane med at give sut natten igennem, hvilket er svært at vænne barnet af med.
Held og lykke til jer alle tre, jeg håber at I får nogle gode nætter.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.