Brev:
Falder først i søvn til natten efter midnat
Hej Helen,
Jeg har skrevet til dig før da vores lille pige på nu 9 uger har haft 4 uger med skrigeri hver aften i noget der ligner 4-7 timer. Det har gjort mig udmattet, frustreret og rigtig ked af det. Det resulterede i at min produktion af mælk blev væsentlig nedsat og jeg kunne til sidst ikke få amningen til at fungere og er nu gået over på MME og de lange aftenen med skrig er mere eller mindre stoppet. Men nu er der opstået et andet ''problem''. Hun falder først i søvn til natten mellem 01 og 03, og sover ikke mere end 3-4 timer før hun er vågen igen til mad.
Hun har taget mere på end gennemsnittet siden fødslen hvor hun vejede 3.870 og nu er hun på ca 6,2 kg, så jeg tror ikke hun er sulten og hun bliver flere gange om aftenen tilbudt flaske for at vi er sikre på hun ikke er sulten, men afviser den.
I løbet af dagen har hun ca 3 lure udenfor i vognen af 2,5 til 3,5 times varighed. Typisk en om morgenen fra 9-10 stykker, så igen fra ca 13-14 tiden og igen ved en 17 tiden. Den kl. ca 17 er sjældent mere end 2 timer. Hendes vågne perioder om dagen er alt fra 30 min til 1,5 time - kan variere meget, men så snart hun begynder at vise tegn på træthed som at hun gaber og gnider øjne ligger vi hende klar til putning, og i ...
... løbet af dagen falder hun i søvn indenfor 20-30 min men om aftenen er hun vågen i flere timer selvom vi utallige gange forsøger at putte hende i hendes vugge. (Hun har sovet i samme vugge siden hun var ca 2 uger).
Det er ikke i tvivl om hun er træt om aftenen for hun gaber og gaber og øjne er til sidst ved at blive gnedet ud af hovedet af træthed, og hun er jo typisk vågen fra 18-19 tiden og til hun falder i søvn mellem 1 og 3, nogle aftener kan vi få hende til at sove 30 min men så vågner hun igen.
Hun er de fleste aftenen egentlig glad nok og der er måske gråd i sammenlagt ca 1 time, og så er der enkelte aftenen hvor det er 3-4 timers tid. Men selvom hun er rigtig træt falder hun først i søvn til natten mellem 1 og 3 og sover ikke mere end 3-4 timer før det er madtid igen og jeg ved ikke hvad vi skal gøre. Det er meget opslidende at være oppe den halve nat med hende og vi prøver alt. Vi vugger, synger, aer, ligger tæt, nusser, og nogle gange forsøger vi barnevognen fordi der finder hun altid ro om dagen men intet virker.
Er det fordi hun sover ''for meget'' om dagen og kan man vende om på det? For det ville være sjovere at have mange vågner timer om dagen end om natten.
Hilsen
en meget træt og lidt frustreret mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.