Brev:
Min søn har svært ved at sove
Hej Helen
Jeg har en dreng som er 6,5 uge gammel, født 3/8 med termin 29/7.
I de to første uger gik det rigtig nemt hvor han sov og var glad. Da de 2 uger var ovre begyndte han pludselig at græde rigtig meget og virke som om han havde ondt i maven. Han græd fra 15-22/23. Trods for det kunne vi sagtens lægge ham i hans babynest, gå en tur i barnevognen eller lade ham sove ved siden af os i sengen. Vi har gået til zoneterapi og kiropraktor med ham som har hjulpet på at han nu ikke græder ligeså meget, men han virker stadig til at have ondt i maven. Da han blev 4 uger cirka vendte det hele.
Nu kan han overhovedet ikke falde i søvn “selv”. I løbet af dagen vil han kun sove lange lure (2-3 timer) hvis han ligger på mig eller sidder i en strækvikle på mig. Vi kan godt vugge ham i armene eller lægge ham i vores slyngevugge, men så snart vi lægger ham fra os - også selvom det er lige ned ved siden af hvor vi ...
... ligger, så kan han max ligge og sove i 10-20 min hvorefter han vågner og græder. Om natten har vi samme problematik. Han falder kun til ro hvis jeg ammer ham i søvn i laid back ammestillingen, og sådan sover vi hele natten med 2-3 ammeafbrydelser. Vi har ikke nogle egentlige rutiner, ved ikke hvornår man skal begynde på det?
Det skal siges at vi fortsat går til kiropraktor pga låsning i ryg og nakke. Han fuldammes, får nexium pga mistanke om silent refluks, mælkesyrebakterier samt movicol pga han presser og presser uden der rigtig kommer noget. Han bøvser meget og prutter ved amning eller hvis jeg cykler med benene. Han kommer kun med afføring ellers med hjælp fra os enten i form af Windi eller cykle med benene.
Det er virkelig hårdt og meget frusterende, at han kun vil sove på disse måder, og jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre mere! Håber at du har nogle gode råd og fif til hvad jeg kan gøre.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.