Brev:
Barsel og tid med den store
Hej Helen
Jeg har fire arbejdsdage, inden jeg går på barsel. Jeg har termin 25. oktober 2018.
Jeg vil gerne kunne tilbyde storesøster C noget tid hjemme, men jeg er i tvivl, om det vil give mere besvær end gavn.
Hun vil allerhelst gå hjemme ved mor og far hver dag, hvis det kan lade sig gøre. Far afleverer på vej på arbejde, og det er regelmæssigt med skrig og skrål på vej ud af døren og så et par dage om ugen, hvor hun bare ser sur ud. Det er nemmest, hvis det er fredag eller de skal til fødselsdag eller lignende i børnehaven.
Hun er i børnehave fra ca. 08.00 - ca. 16.00. Børnehaven siger hun trives der, og hun ser også sådan ud, når jeg henter hende. Og hun fortæller gerne, om det de laver.
Hvis hun en gang imellem bliver hentet tidligt 14.00-14.30, prøver hun altid på at finde en undskyldning for, hvorfor hun også skal det dagen efter.
Jeg er ikke mere ...
... besværet af min graviditet end, at hun vil kunne være hjemme en dag om ugen, når jeg går på barsel. Vil hun kunne forstå, at det kan ændre sig senere graviditeten, eller når lillebror kommer?
C var selv en baby, der skreg meget de første seks måneder, hvor jeg en del af tiden gik med ørepropper. Sove var hun heller ikke specielt interesseret i. Hvis lillebror bliver ligesådan, kan jeg ikke se, at det er muligt, at hun er hjemme.
Hvad er bedst til hjemmedag for storesøster en fast dag hver uge eller hver anden uge eller uden mønster? Jeg ser for mig, at hun bliver endnu mere umulig at få afsted de øvrige dage. Hun er en meget bestemt pige. Jeg tænker, at hun skal være i børnehaven fra 08.00 - 15.00, når jeg er på barsel. Far afleverer forsat, når han tager på arbejde.
Hvordan får vi alle mest mulig ud af min tid på barsel både før og efter lillebror kommer?
Med venlig hilsen
A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.