Brev:
Far arbejder på skæve tidspunkter
Kære Helen
Vi skriver til dig vedrørende vores søn på 19 måneder, som er en glad lille dreng, men som også har et stort behov for faste rammer og tryghed. Problemet opstår, da far arbejder på skiftende og skæve tidspunkter, ofte døgnvagter og dertil hørende transport, hvilket påvirker vores søn meget.
Ganske kort fortalt, så var jeg på barsel de første 8 måneder, hvorefter far overtog barslen i tre måneder. Det har givet et helt fantastisk bånd mellem far og søn - de hygger sig og leger på en måde, som kun far og søn kan (hvilket også betyder, at vores søn i lange perioder "lider" af farsyge:)) Efter vi begge startede på arbejde kom jeg på nedsat tid, og arbejder således kun 30 timer om ugen. Dette for at at få det hele til at hænge bedre sammen, men ikke mindst for at tilgodese vores ønske om, at vores søn skal være hjemme sammen med os så meget som muligt.
Hverdagen forløber derfor oftest sådan, at det er mig, der gør ham klar om morgenen, afleverer ham i vuggestue, henter ham i vuggestue, og hygger med ham om eftermiddagen, indtil far kommer hjem. Den del fungerer stort set upåklageligt, og vi har gode, faste rutiner. For to måneder siden startede min kæreste imidlertid på en anden arbejdsplads, hvor de her skiftende og skæve arbejdstider i særdeleshed gør sig gældende. Han er ofte afsted på døgnvagt, og der er ikke som sådan et system i hans vagter. Det kan vores søn ikke finde ud af! Han ...
... bliver meget ked, når far kommer hjem fra arbejde, og så eksempelvis skal på toilet.
Det virker til, at vores søn mere eller mindre konstant er på vagt i forhold til, om far mon går igen. Det er dog blevet bedre på det sidste, da vi sætter en masse ord på, og forklarer, at "far skal bare lige på toilet, så kommer han igen" osv. Derimod har vi ikke helt fundet ud af hvordan vi skal tackle de store følelser, den lille fyr har. I forvejen er han jo i en alder, hvor han gerne vil bestemme, prøve grænser af osv. Dette bliver dog meget udtalt, når far kommer hjem. Vores søn bliver glad for at se far, men så samtidig sur, vil ikke løftes op, vil så gerne alligevel osv. Derudover laver han flere "scener" - det er som om, at hans lunte lige bliver væsentligt kortere, når far kommer hjem. Når jeg er alene med ham, enten om eftermiddagen, inden far kommer hjem, eller når far er på døgnvagt, så glider det hele fint. Når det er sovetid om aftenen fungerer det også rigtig godt, når vi er alene hjemme, men når far er hjemme, så vil vores søn helst kun falde i søvn, hvis far holder i hånd eller endnu bedre, hvis de ligger sammen i vores seng og falder i søvn. Allermest tilfreds er han dog, hvis vi begge synger lidt for ham på værelset, eller når vi begge er hjemme og har mulighed for at lege og tage på udflugter alle tre.
Vi håber, du har nogle gode råd eller overvejelser, som vi kan benytte os af.
Med venlig hilsen
M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Citrusfrugter
Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.
Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.