Brev:
Udviklingsspring omkring 6 mdr
Hej Helen
Tak for dine gode råd omkring putningen. Siden har lillesøster pludselig taget sutten til sig. Det er dejligt. Det betyder også at hun ikke er så interesseret i amningen mere. Hun vil hellere have flasken, men jeg synes egentlig også at jeg har gjort alt for at få amningen til at fungere så længe som muligt. Så skulle det ebbe ud nu, er det også ok.
Hun får nu 3 hovedmåltider og lidt frugtmos om eftermiddagen. Hun er dygtig til at spise. Skal jeg stadig holde igen? Der er kommet mere ro på om natten (7-9-13. Jeg tør næsten ikke at sige det ;-)). En gang i mellem sover hun fra 23.00 til 5.00. Så det er også rigtigt flot! Hun er nu 6 mdr gammel.
Jeg kunne dog godt tænke mig at vide, om der er et udviklingsspring her omkring de 6 mdr? For selv om det går fremad om aftenen og natten, så har hun de sidste to uger været svær at putte om dagen. Hun kan vise træthedstegn, gabe, gnide sig i øjnene, være pylret osv. Men med det samme vi putter hende, så er det som om, hun bliver lysvågen. Hun snakker og ...
... kvidrer, roder rundt med dyne og hvad hun kan få fat i. Det kan sagtens tage en halv time inden hun finder ro.
Jeg har flyttet hendes puttetider i den tro, at jeg måske puttede hende for tidligt. Så nu er hun vågen 2,5-3 timer. Hun virker dog træt allerede efter 2 timer.
Jeg har prøvet at skærme hende med en stofble, som jeg så har taget af igen, når hun sov. Det hjælper en gang i mellem.
Jeg er også begyndt at aktivere hende mere. Vi leger, tager på små tur osv. Hun får lov til at pludre i en stillestående barnevogn, indtil hun begynder at brokke sig og så kan jeg som regel hjælpe hende til sove ved at gå med hende. Vi øver at den skal stå stille, når hun falder i søvn. Men det lykkedes ikke altid. Burde jeg tage hende op i stedet, når hun nu er lysvågen?
Nu er det jo også varmt, så det har selvfølgelig også noget at sige.
Som så meget andet er det nok bare en fase, men jeg kunne alligevel godt bruge et par råd på vejen, så det bliver lidt nemmere. Håber du kan hjælpe mig...
Hilsen mor til tre
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.