Brev:
Baby 6 mdr. skriger/brokker sig meget
Kære Helen
Jeg har en skøn lille dreng på 6 måneder, som jeg dog har lidt bekymringer omkring.
Lige lidt forhistorie. Han er født lidt for tidligt (12 dage), han er flaskebarn, da amningen (til min store sorg) ikke fungerede.
Han er en sød og smilende lille gut, som kan charme enhver, men han brokker sig ENORMT meget. Man skal skifte position med ham hver 2 minut for, at han ikke skriger eller brokker sig. Han spænder i hele kroppen og krammer armene ind til kroppen mens han skriger, hvis jeg ikke skynder mig at finde på noget nyt til ham. Jeg føler nogle dage, at han skriger HELE tiden og konstant er utilfreds på trods af at jeg hele tiden er der for ham og leger med ham og beskæftiger ham, men det er virkelig hårdt og jeg er mega udkørt. Det virker også lidt som om, at han har ondt i gummerne og bider rigtig meget i hænderne, men der er ingen tænder at se og det har stået på rigtig længe.
Derudover flyver arme og ben rundt på ham og han vil gerne kravle, han vil gerne stå op, han vil gerne fremad hele tiden - og det kan han jo selvsagt ikke endnu. Han er enormt frustreret over, at han ikke er længere i udviklingen fornemmer jeg. Samtidig med, at han gerne vil frem og har meget gåpåmod på den konto er han også meget bange for omgivelser og høje lyde, andre babyer eller folk der snakker højt. Han kan være svær at have med andre steder, ...
... fordi han simpelthen bliver bange for andre.
Han skriger derudover helt hysterisk når han skal lægges til at sove og vi har prøvet ALT (flaske til at falde i søvn på, flaske i barnevognen mv). Han skal rulles i søvn i barnevognen og kan ikke ligges til ro på roligt underlag. Han bliver SÅ hysterisk når han skal sove, at han bliver helt blå i hovedet og skriger og skriger og skriger. Det kan dog godt bare vare 5 min tid og så sover han, men det virker alligevel voldsomt. Han kan ikke ligges i egen seng endnu og vi må gå ham i søvn om aftenen og derefter bære ham ind i soveværelset til natten. Han spiser ca. kl. 19 kl. 22/23 kl. 02/03 og kl. 06. Derudover sover han ca. 3 lure i løbet af dagen (ca. 4 timer i alt). Han bliver lagt til natten mellem 19-20.
Mit største issue er dog, at han ikke vil trøstes når han græder. Han nærmest skubber mig væk og jeg føler ikke at han kan rumme nærheden, når han er ked af det. Han bliver nærmest bare mere irriteret, hvis jeg forsøger at kramme ham og berolige ham.
NÅ MEN - er der noget jeg kan gøre for, at få ham til at være mindre sur/brokkende/ked af det? Eller skal jeg bare acceptere, at jeg har en baby med et mega voldsomt temperament?
Jeg har været til læge med ham flere gange og også kiropraktor, som ikke mener han fejler noget fysisk. Jeg har overvejet kranio Sakral?
Venlig hilsen
Anne Sophie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.