Brev:
Udtrapning af natamning
Hej Helen
Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan faktisk falde i søvn af sig selv om aftenen i sin egen seng (hvis han puttes når han er træt nok). Og om dagen spiser han nu mere! Så det er jo godt.
Vi har bare stadig problemer om natten. Han sover på eget værelse og jeg sidder og ammer, så han ikke kommer til at ligge og "snacke" den halve nat i min seng. Min selvdisciplin fejler, hvis han ligger inde hos mig. Det er nemt og for komfortabelt.
Han vågner bare stadig ofte (og vil ammes) - og han græder meget og det eneste der hjælper er fortsat brystet. Fx i nat er han blevet ammet kl 23, kort 00:30 (vågnede han helt op og lå og pludrede og græd på skift), 3 og kl 6. Mellem kl 3 og 6 vågnede han også og græd, men her faldt han i søvn af sig selv. Jeg plejer at vente med at gå ind til ham til jeg kan høre, han har behov for mig. Vi har oplevet, at vi bare vækker ham mere, ved at forsøge at trøste.
Jeg kan høre, at han drikker meget, hver gang han ammes.
Du skriver, at det er en god ide, hvis det er far, der går ind og trøster. Han har indtil videre ingen succes med at trøste, vores søn vågner bare mere op, så jeg går nu ind og ammer ham, når han er rigtig ked af det - eller lige inden. Jeg forsøger at gøre det kort, og hvis det lykkes mig at få ham i søvn, så vågner han ofte kort efter. Vi synes, det ...
... virker meget voldsomt for ham, men er den eneste løsning virkelig en kold tyrker mellem 23-00 og 6 eller er der en mellemvariant?
Dagsplanen er sådan:
Kl 5-6 Ammes
Kl 8:30 vågner,
Kl 9:15 Morgenmad, 1 portion havregrød el lign, frugt og frugtmos til dessert (tilbydes her fordi han ikke vil spise før)
Kl 10:30- ca 12:00 lur
Kl 12:30 frokost, grovere grøntsagsmos m fisk el kød, gnavegrønt til
Kl 15:15 tilbydes bryst inden lur, men dier ofte meget kort
Kl 15:30- ca 16:15 lur
Kl 16:30 1 lille skål fuldkornsgrød m lidt frugtmos, frugt at sidde med
18:30 aftensmad , grovere grøntsagsmos, gerne det vi får til, gnavegrønt, pastaskruer o.l.
19:30 bad, nattøj
20:30 ammes og puttes bagefter i egen seng hvor han sover efter få min.
23-00 ammes
3 ammes
6 ammes
og korte amninger ind i mellem
Jeg kan ikke forstå hvorfor han endnu ikke tager et langt søvnstræk. Om hans mange opvågninger skyldes tryghed? Vane? Sult? Tørst? At han blot sover sådan? Eller fordi han endnu ikke har lært at "trøste sig selv" til ro og associerer bryst m søvn?
Er der noget du ser, jeg skal gøre anderledes? Og mht natamning - anbefaler du kold tyrker m far ved roret? Eller (som vi har gjort indtil videre) at det er mig der langsomt forsøger at trappe ud ved at give brystet mindre og mindre midt nat og ved andre opvågninger?
Mange venlige hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.
Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!
Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.
Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.
Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)
Med venlig hilsen
En familie på fire