Svar: Vuggestue - gråd, skal mor vende om?
Kære Kris
Tak for dit brev og fine spørgsmål :) Dejligt at høre, at du har haft glæde af at læse min og Eriks bog omkring opstart i vuggestue, og at den har hjulpet dig, tak :)
Jeg synes faktisk det lyder rigtig fint, det du fortæller. Din dreng virker tryg ved stedet, han er glad for at være der, er glad i løbet af dagen, og det er helt naturligt, at han efter en weekend eller perioder med sygdom kan virke lidt ekstra tryghedssøgende, og at det kan være lidt svært at blive afleveret. Sådan vil der naturligt være gode og mindre gode dage/perioder, og det er helt okay.
I den pågældende situation du nævner, så tænker jeg, at han måske havde glemt, at du var der, fordi du går fra garderoben og ind til stuen, og da han så ser dig igen, og du fortæller, at du vil gå, så bliver han ked af det... Det er dog kortvarigt, og han falder hurtigt til ro. Og ja, nogle gange kan det være godt i en sådan ...
... situation at gå hen til ham, tage ham op, give ham et knus og kram, trøste ham lidt og på den måde betrygge ham fysisk - men jeg vil så foreslå dig, at du derefter afleverer ham i favnen på en pædagog, som så kan vinke farvel sammen med ham. Så du rent fysisk overgiver ham til en anden, der kan rumme ham og alle hans følelser og hjælpe ham videre med dagen, når du så går. Hvis du vender ryggen til ham og går, når han græder, så er det godt, hvis der er en anden som tager sig af ham, så han ikke bare står og er ked af det alene...
Jeg kan godt forstå, at du gerne vil sige farvel til ham og lære ham at vinke farvel. Og det er også rigtig fint at øve dette - men det vil være godt, hvis han øver det med en anden, så han vinker sammen med en anden, når du går, så den anden voksne (hans sekundære omsorgsperson) hjælper ham videre med dagen.
Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.