Annonce

Annonce

Brev:

16 mdr. søvn


13. januar 2018

Kategori:
Alder:
16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen

Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han var 4 mdr.
Selvom det er hyggeligt og rart, er det ikke længere den optimale soveløsning for hverken ham eller mig.

Vores putteritual indebærer bl.a. at han ammes til natten. Nogle gange er det nok, og han vender sig om og sover. Som oftest bliver han dog også vugget i mine arme inden han falder helt i søvn. Og det er lige præcis ovennævnte vi gerne vil ændre.

Han vågner gennemsnitligt 5-7 gange hver nat. Nogle gange mere. Han sover bedst først på aftenen, og herefter sover han 1,5 - 2 timer ml. hver opvågning. Jo længere hen på natten vi kommer, jo kortere er der imellem hans opvågninger. Når han vågner er det med gråd, og han søger han bryst, hvilket han får.

Det får ham ikke til at falde i søvn, og jeg må supplere det at vugge ham. Sådan foregår det hver gang han vågner, og det tager nogle gange timer at få ham til at sove igen. Han bliver puttet til natten ved en 18.30-19.00 tiden og står op kl. 05 (vågner selv) I ...


Annonce

... vuggestuen sover han som oftest 2,5 - 3,5 timer.

Vi vil meget gerne lære ham at falde i søvn selv. Gerne på eget værelse. Vi har tænkt på at lade far tage over (hvilket vi har prøvet før, da han var 10 mdr. gammel. Vi forsøgte i 3 uger, uden nogle resultater overhoved. Andet end en dybt ulykkelig dreng der græd meget om natten).

Jeg tænker selvfølgelig også, at al den amning er uhensigtsmæssig. Men vores dreng bruger ikke sut/ eller bamse (vi forsøger), så jeg er den primære trøst.

Pt. forsøger jeg at lægge ham i hans egen seng, når han er faldet i søvn. Her sover han med samme antal opvågninger, hvis ikke flere. Det ender altid med at jeg tager ham over i sengen, bare for at sove lidt.. og så er vi det samme sted.

Har du nogle inputs til, hvordan vi bedst mulig kommer igang med al dette på en god og kærlig måde? Vores dreng har et stort temperament og kan blive så ked af det/hidsig at han næsten glemmer at trække vejret. Han er også meget morsyg, og bliver ked af det bare jeg går på toilettet.

Hilsen mig

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce