Brev:
Middagslur ude eller inde
Kære Helen
Lillebror har efterhånden fået en rigtig god rytme og sover typisk 10 timer om natten og tre timer til middag. Det varierer selvfølgelig lidt, men sådan er det for det meste.
Til info sover han typisk fra kl. 20 til 6 og igen fra kl. 11.30 til 14.30. Nogen gange sover han lidt længere om morgenen, og så vågner han naturligt lidt tidligere fra sin middagslur. Så han regulerer det ret fint selv.
Den rytme fandt vi aldrig rigtigt med storesøster, så vi er lidt nervøse for at komme til at kludre i det. Men, han er ved at vokse ud af sin barnevogn, så vi skal have fundet en ny løsning.
Barnevognen er sådan en fin ældre vogn med langt liggemål, som vi kun bruger til middagsluren. Den står inde om natten, og når han ikke sover i den, og han har sovet i den de sidste mange måneder. Men han er en ordentlig basse (høj og tung), og den bliver ...
... snart for trang til ham.
Ovre i vuggestuen har de lige fortalt, at de rykker ham fra barnevognen og over i en af krybberne med bedre plads. Men sådan en har vi jo ikke. Så nu vil jeg høre dig, om du synes, jeg skal forsøge at finde og købe sådan en? Eller om vi "bare" skal rykke ham indenfor og se, om han ikke også kan lære at sove der?
Fordelen ved at han sover ude er (udover den friske luft), at storesøster kan larme alt det, hun vil, indenfor imens. Men fordelen ved at sove inde er på den anden side også, at lillebror ikke bliver vækket at kvarterets børn (især om sommeren), der hopper i trampolin, eller naboen der slår græs eller klipper hæk.
Hvad tænker du? Skal vi benytte lejligheden til at lære ham at sove til middag i sin seng, når barnevognen bliver for lille? Vi regner med, at han kan ligge i den en måned eller to endnu.
Kærlig hilsen
L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre