Annonce

Annonce

Svar: Middagslur ude eller inde


18. december 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev :)

Du skriver, at jeres barnevogn er en ældre model med langt liggemål, og jeg tænker umiddelbart, at selvom jeres dreng nu fysisk er ved at være ret lang, så kan han måske stadig godt have glæde af at sove i sin vogn - også selvom han på sigt kommer til at ligge med benene bukket... I hvert fald vil det være godt at bruge vognen i en overgang til at lære at sove på anden måde.

Da I lige nu vil ændre putterutiner om aftenen og vænne ham og storesøster til at sove sammen på værelset og uden mor og far, så synes jeg ikke, at I skal begynde at ændre på hans rytme om dagen. Det er vigtigt, at hans dagsrytme fungerer, og lige nu fungerer det rigtig godt - så hold fast i dette.

Jeg kan se at han ofte puttes omkring kl 20, og det vil passe rigtig fint med storesøsters puttetid også. Han vil så måske vågne lidt før hende om morgenen, men det er okay, for han regulerer selv sit behov fint og sover så nogle gange en længere middagslur, så samlet får han sit søvnbehov rigtig fint dækket. Så lige nu skal I ikke ændre det som fungerer om dagen.

Men hen af vejen, når det forhåbentlig fungerer om natten og I fornemmer, at han er ved at vokse ud af sin barnevogn, så kan I godt prøve at vænne ham til at sove i hans seng om dagen. I kan skiftes lidt fra dag til dag, så han nogle dage fortsat puttes i barnevognen og andre dage så prøver I at putte ham indenfor og vænne ham til dette. Det vil være rigtig godt, hvis han her har en putteklud, bamse eller lignende som han fast puttes med, så der er genkendelighed og tryghed her.

Nogle børn forbinder det at sove i deres seng med putning om aftenen og vil ikke sove i sengen om dagen. ...


Annonce

... Hvis jeres dreng reagerer sådan, så kan det være fint at gøre et ritual ud af dagsputningen og f.eks. putte ham på en madras og så lave det til hans dagsrutine ligesom barnevognen er nu. Men nogle gange fungerer det rigtig fint at putte ham til middagsluren i sengen indenfor, han kan sagtens være glad for sin seng og nyde at blive puttet i den til middag også... I må her se, hvad tiden bringer.

Der er naturligvis også den mulighed at du køber en krybbe eller får lavet en, hvis du kender en god tømrer eller håndværker... En krybbe skal være tør og holdes fri for skimmelsvamp - den vil du ikke kunne tage ind på samme måde som du kan med hans barnevogn, men bør stadig stå beskyttet for vind og vejr. Og det anbefales at man ikke laver krybber af møbelplader, som kan suge fugt.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis barnevognen bliver for lille, så vælger nogle familier også at købe en klapvogn, hvor sædet kan lægges ned, og hvor barnet således også kan sove... Det kan kræve en kørepose, så man sikrer sig at det ikke bliver for koldt, men det afhænger naturligvis af årstiden...

Så der er faktisk ikke rigtig nogen faste retningslinjer for, hvordan man gør, når barnet ikke længere kan sove i sin barnevogn. Og hvis I tænker, at det på sigt vil være rigtig dejligt, at jeres dreng kan sove sin middagslur indenfor, så han ikke bliver vækket af naboer, børn, græsslåning osv. om sommeren, så sker der naturligt ikke noget ved, at I forsøger gradvist at vænne ham til at sove i hans seng - også om dagen. Men jeg tænker, at I skal vente med at ændre dagsvaner til de nye rutiner om aftenen/natten er blevet skabt, og han trives med dette:)

Rigtig meget held og lykke fortsat :) Og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling

Lige fra dit barn bliver født er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, hold om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien og at det er dejligt at være sammen med dem.

I en travl hverdag, kan børn nogle gange bliver overset og er dit barn meget uroligt og pylret, så prøv altid at overveje om du mon har vist dit barn nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annoncer

Annonce