Annonce

Annonce

Brev:

Søskende-samsovning


18. december 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søskende-samsovning

Kære Helen

Tak for din gode svar - især de to sidste vedrørende både storesøster og lillebrors søvn.

Vi har været igennem en lang sygdomsperiode, hvor både storesøster på 4 1/2 år og lillebror på knap 1 1/2 år har været rigtig syge med høj feber, snot og hoste i flere uger.

Nu er alle (7-9-13) ved at være på højkant igen, og vi overvejer nu at lægge børnene på samme værelse. Det har hele tiden været drømmen og ambitionen, men der har hele tiden været noget i vejen.

Den primære årsag er, at lillebror fortsat sover urolig og har brug for hjælp (en hånd på maven, holde hånd, tages op og trøstes eller et åbenlyst behov for at ligge tæt). Han er blevet rigtig god til at falde i søvn igen. Men vi "hjælper ham" gerne 3-6 gange i løbet af en nat. Nogle gange mere - med mindre han selvfølgelig bliver hevet op i vores seng.

Han står (ifølge vidunderlige uger) over for et udviklingsspring, og vi tænker derfor på, om vi (igen) skal udskyde samsovningen, til vi er på den anden side af springet?

Storesøster sover nogenlunde men har stadig jævnlig mareridt og er for alvor blevet opmærksom på sine omgivelser og spørger ofte ind til røvere og uhyrer. Vi taler med hende om det og prøver så vit muligt at afdramatisere. Men vi regner med, at det vil være en stor omvæltning for hende, når den voksne rykker ud af soverværelset.

Som det er nu, skiftes vi til at ...


Annonce

... sove ved hvert barn (en ved siden af storesøster på en boksmadras og en i dobbeltsengen med lillebror ved siden af i tremmesengen).

Vi er helt klart på at tage kampen og lære dem, at nu er det sådan det er. Børnene sover sammen, og de voksne sover sammen. Vi vil bare være sikre på, at vi vælger det bedst mulige tidspunkt at gøre det på.

Min umiddelbare frygt er, at en af os alligevel kommer til at sove på en boksmadras inde ved børnene, fordi de fortsat græder / kalder i løbet af natten. Og så vi måske lidt vidt?! Med mindre du tænker, at de trods alt lærer noget af at se konstallelationen og på den måde lærer, at de nu skal til at sove sammen de to?

Jeg håber, du kan hjælpe os med dine tanker.

På forhånd tak og rigtig god jul.

Kærlig hilsen
L

PS: Jeg glemte at skrive, at vi overvejer, om vi skal udnytte juleferien til at forene børnene på børneværelset. Der ha vi 10 sammenhængende fridage, hvor vi har fleksibiliteten til at prøve det af.

Dvs ingen skal tidligt op, så hvis de vækker hinanden, bliver vi måske ikke helt lige så stressede over det. Og de voksne kan også nappe en middagslur, hvis det skulle gå helt galt.

Men hvis du tænker, at det er dumt med lillebrors udviklingsspring lige rundt om hjørnet (ifølge Vidunderlige uger-appen begynder springet om en lille uge - altså præcis der, hvor vi ville rykke rundt), venter vi lidt endnu.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce