Brev:
Natteravn - 3 mdr.
Kære Helen.
Tak for en god brevkasse. Det er første gang, jeg skriver til dig, og jeg håber sådan, at du kan hjælpe mig.
Min datter er 3 måneder og på alle måder en skøn pige. Jeg har dog problemer med at få hende til at sove om aftnen. Hun er gerne vågen det meste af aftnen fra 19, hvor hun er fuld af energi, men tager små lure. Når klokken nærmer sig 22-23 begynder hun ar virke mere træt, og bliver ked af det. Hvis jeg lægger hende fra mig, bliver hun helt hysterisk, og jeg skal helst gå med hende på armen. Hun falder så i søvn hos mig, og så lægger jeg hende i vuggen. Problemet er, at hun igen kun tager en kort lur, og efter 20-30 minutter ...
... vågner hun igen og er glad, basker med arme og ben og pludrer i et væk. Hun ligger gerne i vuggen og pludrer og basker helt frem til kl. 01/01.30, inden hun falder i søvn. Derefter sover hun i et stræk uden amning frem til kl. 8-9, så det er jo virkelig luksus. Sådan har hendes søvnmønster egentlig været siden hum var omkring en måned, men hendes falde-i-søvn-tidspunkt rykker dig gradvist til at blive senere og senere. Tidligere var det omkring midnat, og nu er det ofte først 01.30.
Skal jeg bare følge hendes rytme, eller er der noget jeg kan gøre anderledes for st få min lille natteravn til st sove lidt tidligere?
Med venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.