Brev:
Motorik - 19 mdr.
Hej Helen
Jeg vil gerne høre om du har nogle gode lege og øvelser til hvordan jeg støtter min søns motoriske udvikling.
Umiddelbart tænker jeg at han er godt med motorisk. Han kan gå ned og op ad trapper ved at holde i hånd, han kunne gå selv da han var 13,5 mdr gammel, han hopper i vores seng ved at holde i gavlen, han løber meget og vender nogle gange hovedet ned ad og bagdelen op ad, han kravler selv op i sin højstol og ned igen selv, kravler op og ned af sofaen selv.
Jeg har dog lagt mærke til at han i større forsamlinger bliver en smule forstrækket når andre børn løber imod ham eller forbi ham. Han prøver lidt at beskytte sig, stopper op et kort øjeblik også løber han videre og leger videre. Han bliver ved ...
... med at løbe rundt og han nyder det rigtig meget. Tænkte på om det måske har noget med motorikken at gøre? Måske kropsbevidstheden? Eller er det en meget normal reaktion? Hvad tænker du?
Og en anden ting jeg har lagt mærke til er at han er lidt bange for at komme til skade f.eks. når vi leger lege hvor han kommer op at flyve. Han har en snurretop som jeg købte til ham da han var ca. 1 år, den er han ikke helt vild med at ligge i jeg fornemmer lidt at han tror at han vil komme til skade, så ofte skynder han sig væk. Nu har vi hellere ikke brugt den så meget, så måske vender han sig til den. Men han er helt vild med at gynge højt, det er han ikke bange for. Det nyder han og syntes er super sjovt. Hvad tænker du om det?
Tak :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.