Brev:
Vil helst have mor til alt
Hej igen.
Min dejlige datter på 2 år og 7 mdr har lige nu en periode, hvor hun hele tiden vil bestemme (så meget som muligt :)), og hendes verden bryder tit sammen, hvis det ikke bliver sådan. Det skal siges, ar hun heldigvis ikke værger sig så meget mod luren længere, så den får hun hver dag i øjeblikket -heldigvis!
Især har hun meget med, at hun gerne vil have mig til alt fremfor far. Tandbørstning, bleskift osv osv. Især når hun er træt, syg, pylret. Sådan var det også langt tid før jeg blev gravid eller fødte lillesøster. Især nat og morgen er et problem, fordi vi har en klar aftale om, at det er min mand, som går ind til hende om natten (han sover på madras ved hendes tremmeseng, hvis hun kalder -det har fungeret rigtig fint i et stykke tid og hun sover faktisk igennem en del nætter efterhånden). Nu er hun så begyndt at blive helt opløst i gråd om natten, fordi hun gerne vil have mig derind (jeg er i soveværelset ved siden af sammen med lillesøster....).
Det hele startede med, at i stedet for, at det konsekvent var min mand som stod op sammen med hende om morgenen (altså først om morgenen, ikke om natten), så har der været et par morgener, hvor jeg har villet glæde min mand og tilbudt at stå op (det er nemlig ret tidligt herhjemme :)), så han kunne sove lidt mere. Og pludselig tror ...
... vores store pige, at hun kan/skal vælge, hvem der står op med hende, hvem der kommer ind om natten, vil ned og vække mig og lillesøster meget tidligt, selvom hun hygger med far osv.... Og i disse tilfælde virker det ikke som om, hun prøver grænser af egentlig, men nærmere som om, hun ikke kan rumme, at tingene ikke går lige, som hun vil. Hun har helt sikkert temperament, men er også meget følsom og klog.
Er det (stadig) lillesøster-jalousi, tror du? Eller kan hun bare ikke klare "fleksibiliteten"/ændring/usikkerhed i rytmen? Generelt synes jeg, hun er meget følsom overfor ændringer i hverdagsrytmen, men vi er nogle gange nødt til at bryde den, sådan ER livet jo. Min mand har rejst en del i de første par år af den stores liv, hvorfor hun ofte har været vant til, at jeg var den der mest gjorde tingene sammen med hende. Når han nogle gange er afsted nu, så er det jo også mig, så måske forvirrer det hende, at jeg nogle gange godt kan/vil, men ikke altid.
Vi har forsøgt mange gange at sige, at "nogle gange er det far og nogle gange mor. Det bestemmer vi". Hensigten er primært at fritage hende fra de tusinde af valg, hun skal træffe, hvis hun tror, hun skal tage stilling til, hvem der skal gøre hvad hele tiden, men hun forstår det ikke, og bliver nærmere frustreret end lettet.
Venlig hilsen
mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.