Brev:
Utryg ved at falde i søvn
Kære Helen.
Tak for dine svar. Jeg har prøvet at følge dine anbefalinger om at amme min søn i søvn for at skabe tryghed omkring søvnen, men det fungerer desværre ikke efter hensigten.
Der er ingen problemer ved aftenputningen, hvor jeg godt kan amme ham i søvn i vores seng og efterfølgende flytte ham til hans egen seng. Men om dagen går det helt i hårdknude.
Jeg prøver at følge din tidligere anbefalede dagsplan. Jeg putter ham til formiddagslur omkring kl. 9 i et køligt og mørkt værelse, hvor han ammes liggende som ved aftenputningen. Han falder dog ikke i søvn, men begynder blot at græde når han er mæt og vrider sig rundt. Her prøver jeg så at få ham til at falde til ro og så putte ham i barnevognen, som jeg har taget ind i soveværelset. Jeg kører, vugger og synger, men han græder ligegyldig hvad. Jeg tager ham til sidst op da ingen kærtegn beroliger. Her pakkes han i dynen og hoppes på fitnessbold til han sover. Nogle gange virker det, men andre gange ...
... vågner han lige så snart jeg lægger ham og så er det forfra.
Han er tydeligt træt og gnider sig i øjnene, men vil ikke overgive sig.
Jeg har læst om dine søvn-tog og har prøvet at tage ham op og putte ham igen senere, men det er uden held. Nogle gange må jeg blot give op og lade ham springe en lur over, men så har jeg bare en pylret og træt dreng resten af dagen.
At gå tur med barnevogn virker af og til, hvis han må sidde op og kigge først og så lægges ned når han er træt. Ellers må jeg have ham i bæresele indtil han sover og så lægge ham bagefter. Problemet er blot at han vejer knap 11 kg, så min ryg kan snart ikke holde til det mere, så jeg søger desperat en anden løsning.
Han er ellers glad og nysgerrig når han er vågen og udhvilet. Han har stadig problemer med ørene, men har ikke indtryk af, at det er hele problemet, da han gerne vil ligge fladt på ryggen og lege.
Jeg håber du kan hjælpe, så min søde søn kan sove trygt!
Med venlig hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.