Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp - søvnproblemer


15. september 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer

Hej Helen.

Jeg skriver i håb om at du kan hjælpe/komme med nogle fif til hvordan vi skal håndtere vores søns sovevaner. Han er 6 måneder. Jeg har lånt og læst din bog "børn og søvn" men har behov for at få hjælp i disse situationer.

Sagen er den at han er et ammebarn og ufattelig glad for at amme - han finder tryghed i det. Siden han var et par uger gammel har han vågnet hver time om natten for at søge brystet for derefter at sove videre. Jeg har haft det ok med det, men nu er jeg efterhånden ved at være brugt - nogle nætter er det flere gange i timen. Om dagen powernapper han ca 30 min ad gangen (vi kan indimellem få ham op på 1 time hvis vi er heldige). Han skal altid have brystet for at sove videre (den eneste måde far kan putte på er i bæresele, men dette vil vi også gerne væk fra og f.eks lære ham at tage gode lure i barnevognen).

Vi begynder efterhånden mere og mere på fast føde nu her hvor han bliver 6 mdr (20 sep), men ind til videre er rytmen således;

Op kl 8 - morgenmad (havregrød)
Børste tænder, leg, tøj på
Kl 9-9:15 sove (han er ofte træt selvom han sover 10-12 timer i løbet af natten - nok pga opvågninger hver time).
9:45-10:00 står han ca op (vi forsøger altid at få ham til at sove længere). Ammes.
10:00 ren ble, leg imens jeg påbegynder grøntsagsmos. Får lidt grøntsagsmos og vand på kop og ellers ammes han for resten.
Sover ca 11:30-12.
Står op ca 12-30-13. Ammes
Kl 14-14:30 sove - ammes inden sengetid og får tilbudt lidt frisk frugt.
Kl 15-15:30 Ammes når han står op. Leg ren ble osv.
Kl 16-16:30 sove.
Kl 17-17:30 Ammes (her begynder vi så småt at putte et aftensmåltid ind).
Han kommer i seng ...


Annonce

... 19-19:30. Først bad, d-dråber, ren ble, nattøj, børste tænder, bliver sunget for. Han er ofte længe om at falde i søvn (forskelligt - nogle dage tager det 10 min og andre dage ca 1 time). Derefter vågner han 30 min efter - ammes videre i søvn - og resten af natten vågner han hver time.

Før vi begyndte på denne rytme gik jeg med ham i seng - kl 21 - og det var samme resultat. Føler nogle gange jeg "vækker ham" hvis jeg går ind til ham før han vågner for at fange ham. Og så render jeg hele aftenen.

Hvordan kommer vi bedst væk fra denne dårlige vane med at blive ammet i søvn? Hvis far forsøger græder han non stop til han får bryst.

Det er besværligt når vi er ude da han hurtigt bliver træt (bl.a. til mødregruppe) og ville her ønske jeg kunne putte ham i barnevognen. Han er barnevognsnægter så det basker så snart han bliver træt. Kan fint ligge i den med legetøj (indtil han er træt - så skriger han). Hvordan gør vi dette bedst?. Vi er nået til det punkt at hvis vi er ude er det enten bæresele eller også kører vi meget hurtigt hjem så han kan blive ammet i søvn.

Et tillægsspørgsmål er at vores søn sover i egen tremmeseng helt op ad min side nu hvor jeg ammer SÅ ofte. Jeg ville rigtig gerne lære ham på et tidspunkt at sove på eget værelse, da han ofte vågner ved at jeg tager dyne på osv.
Har du nogle gode råd til ovenstående? Hvordan vi starter bedst ud? Hvordan vi lære ham at sove selv uden amning- hvordan starter vi når han kun finder ro ved brystet?.

Ørerne er tjekket og vi har gået til kiropraktor med ham - her var intet. Han har altid samme nusseklud med når han sover (bruger den bare ikke - men mig).

Hilsen Amalie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce