Svar: Vågner og græder om natten II
Kære E´s mor
Hvis jeres datter ikke er meget for at putte sig med dyne eller tæppe, så tvivler jeg på, hvorvidt en tyngdepose eller lignende, vil have god effekt.. Det afhænger dog af, om du fornemmer, at hun har brug for at føle sig omsluttet og har brug for at føle sig samlet kropsligt...
Har hun fået en juniordyne? Hun er knap et år, så det kunne være en idé at skifte til en juniordyne nu, den er større og vil kunne svøbe sig omkring hende på en anden måde end babydynen, og det kunne være et forsøg værd med en større dyne, før I prøver med "specieldyner" tænker jeg ... :)
Det er synd, at hun sover så uroligt og bliver så ked af det.. det lyder rigtig hårdt i længden, og jeg kan godt forstå, hvis du er træt... Det lyder dog som om, at I allerede gør alt, hvad I kan, ...
... og at tiden et eller andet sted må arbejde for jer. Uanset om det så er ørerne, tænderne, drømmeaktivitet, natteskræk eller hvad der nu spiller ind. Prøv dog at holde fast i de gode rutiner, som I allerede har - godnatgrød, falde i søvn i egen seng uden flasken i munden osv. Det er rigtig fint. Og det er også helt okay, hvis hun tidlig morgen kommer over til jer og sover videre der - så længe hun starter i egen seng og ikke rykker tidspunktet frem, så det bliver tidligere og tidligere, at hun ligger hos jer. Ligesom du som sagt skal være påpasselig med sutten i munden hele natten... prøv at finde balancen mellem at give hende den nærhed, som hun søger, og samtidig ikke få skabt nye rutiner og vaner, der vil give jer ekstra udfordringer på sigt...
Rigtig meget held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen ...
Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..
Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..
Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..
Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..
Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..
Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!
Med venlig hilsen
M´s Mor