Brev:
Svært at få baby til at spise
Kære Helen.
Tak for dine gode svar. Vi arbejder lige nu på en himmelseng, så vi forhåbentlig kan få vores søn til at falde i søvn i sin egen seng. Han er blevet meget glad for sin barnevogn - faktisk sover han mere i den nu end slyngevugge. Han sover nogle gode lange lure om dagen - og for det meste også okay om natten.
Men vi har svært ved at give ham mad - han bliver nu ikke bare distraheret af verden - han bliver decideret sur, hvis vi ligger ham ned eller forsøger at give ham mad. Det lykkes bedst når han ligger i slyngevugge eller barnevogn og han er afskærmet - men vi oplever ofte at han bliver så træt og sulten at han slet ikke kan samle sig om at spise. Men vi har svært ved at finde et godt tidspunkt at give ham mad uden at det skal være en kamp.
Han får modermælkserstatning, og vi smider enormt meget ud, fordi vi aldrig kan finde ud af, hvor meget han kan og ...
... vil spise. Så vi laver for meget hele tiden i håbet om at han vil spise mere.
Han kan nogen gange spise op til 250 ml af gangen, men ofte er det omkring 150 ml vi giver ham. Så spiser han lidt, bliver måske sur, bider i sutteflasken i stedet, viser tydeligt tegn på at være utilfreds. Hvis vi kan se, han skal sove, vugger vi ham lidt og så bliver han måske klar til at spise mere.
Men det er frustrerende at det skal være så svært at få mad i ham - hvad gør vi mon forkert? Han gylper også meget, er det et dårligt tegn?
Vi var for en måned siden begyndt at give ham grød, og han tog godt imod - men nu gider han ikke. Han spytter det ud, prøver at vride sig fri og vil hellere alt muligt andet. Jeg har forsøgt med vælling et par gange, men det kan han heller ikke lide.
Så vi er lidt udfordrede på hans mad - har du nogen gode råd til, hvordan vi får bedre styr på det?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.