Brev:
Motorisk spørgsmål
Kære Helen.
Tak for dit sidste svar – desværre syntes vi ikke, at det har gjort en forskel. Men Vilhelm starter i dagpleje på mandag den 7. august, så der sker alligevel nok ændringer i den forbindelse.
Vi har nu endnu et spørgsmål omhandlende motorik… Vilhelm begyndte at rulle begge veje da han var knap 6 mdr., og da han var 8 mdr. begyndte han at møve sig frem (skubbe af med fødderne og trække sig frem med armene). Da han var 9 mdr., kunne han side selv. Den sidste lille mdr. har han utrolig gerne ville op og gå dvs. vi holder ham i armene/hænderne og han går. Det er ikke noget vi har øvet med ham eller fremprovokeret men bare noget som skete.
MEN MEN MEN han kravler endnu ikke og prøver heller ikke at stille sig op ad ting (dvs. han kan ikke selv komme op i noget der ligner stående for så at kunne gå derfra) og kan heller ikke sætte sig op selv. Siden han lærte at gå med os i hænderne, har han været meget utilfreds og vil oftest ikke ligge og lege selv, men kun lege nå vi er sammen med ham (og det ikke altid) og aller helst gå med os i hænderne eller bæres rundt og se på ting... Han plejer at være ekstremt god til at lege selv og en meget glad og nem dreng.
De sidste par uger har han været meget sur og pjevs – han kan begynder at græde over ingenting, og bliver ...
... meget sur hvis der er noget som ikke passer ham/noget som ikke er som han gerne vil have det skal være… Hertil skal det tilføjes, at han den sidste mdr. tid har fået 4 nye tænder. MEN jeg tror og håber nu også meget det hænger sammen med hans motoriske kunnen. Hvad tænker du? Vi tænker på om vi skal søge hjælp altså en fysioterapeut/osteopat eller lignende, eller om vi skal vente og se tiden an?
Vi har selv glatte trægulve, og dagplejeren har tykke tæpper. Forhåbentlig sker der noget motorisk når han starter i dagplejer og også kommer mere blandt andre børn og ser dem bevæge sig…? Vi tumler med ham så godt vi kan, men det er sin sag når han vejer omkring 10 kg… Da han var lille havde han silent refluks, og vi tumlede derfor ikke særligt meget med ham, da han så fik sure opstød. Han er en lille buttet dreng – og vi ønsker derfor særligt ikke, at han skal komme bagud motorisk og risikere at blive ekskluderet og på sigt mobbet og derved øge risikoen for overvægt. Vi har overvægt i den ene del af tætteste familie…
Det virker til at han aldrig har været den hurtigste motorisk, men til gengæld har han altid snakket ekstremt meget og ELSKER sang. Han kan nu med sikkerhed sige HEJ.
Vi håber du kan hjælpe os med lidt gode input.
Med venlig hilsen
Vilhelm og Vilhelms mor og far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.