Brev:
Fireårig sladrer
Hej Helen.
Min datter er skilsmissebarn, og selvom samarbejdet kører rigtig godt har vi lige nogle steder hvor vi er uenige.. Blandt andet omkring "sladder".
Min datter på fire år (lige fyldt fire), har for vane at "sladre" hvis nogen gør noget hun godt ved man ikke må. Hvis hun feks er hjemme og lege hos nogen så sker det af og til at det barn hun er hjemme hos tager noget af sit legetø fra hende fordi "det er mit legetøj". Her siger min datter til barnet at "ja, men jeg legede med det" eller "jeg leger med det". Når barnet så ikke vil aflevere det til min datter igen, så render hun efter en voksen for at få hjælp, og dette opfattes (især i hendes fars familie) som sladder.. De mener at hun bare skal acceptere at det jo er det andet barns legetøj.
Her er vi meget forskellige, da vi jo hjemmefra lærer hende at man skal deles og at andre børn godt må lege med hendes legetøj uden at hun må tage det ud af hænderne på dem.. Hun har også lært at sige "stop" eller "du må få det når jeg er færdig", men ude bliver hun meget ulykkelig når børnene så ikke hører efter og så er det her hun henter en voksen. (I fars familie mener de at børn på fire skal kunne leje ...
... sammen ovenpå mens de hygger nedenunder) Her mener jeg at hun selvfølgelig skal have hjælp til at få løst konflikten, så børnene kan komme videre i legen. Uden at nogle af børnene bliver dømt til skældud.
Men er det forkert af mig at lære hende den model? Min eksmand/eksfamilie, mener at hun bliver pylret og at det er forkert at "sladre", hvor jeg egentlig ikke mener at det er sladder, men en bøn om hjælp i en situation hun ikke helt selv kan løse.
Pædagogerne i hendes børnehave siger at hun er "opdraget for godt" da hun hverken slår eller skælder de andre børn ud, men henter en voksen i stedet. De mener det positivt og mener at hun vokser fra det når sprog ogsv bliver bedre. men vi vil jo gerne hjælpe hende nu, både så hun ikke bliver et klynkevorn barn der render til de voksne med alt. Men også så hun ikke får skæld ud for at pylre/sladre... Hvordan kan vi hjælpe hende til at løse den slags konflikter selv (så hun ikke får nederlag og skæld ud hos far) samtidig med at vi lærer hende hvordan vi syntes hun bør opføre sig? Og samtidig med at hun føler at det er trygt at bede voksne om hjælp?
Mor til en "sladretante" eller bare en helt normal fireårig??
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
Viden om børn:
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.