Svar: Uro og iver
Kære Jeanne
Tak for dit brev og søde ord om min brevkasse :)
Det du fortæller lyder umiddelbart helt normalt. Men den alder din datter har, er det helt naturligt, at hun nogle gange vil spænde i kroppen, gøre sig stiv, bøje og strække arme og ben, bevæge fingre osv. Nogle gange vil hun have en stor uro i kroppen og andre gange netop spænde i kroppen. Alt sammen fordi hun er rigtig godt igang med at finde ud af at bruge sin krop.
Nogle gange kan det også skyldes ivrighed, at hun er særligt interesseret i noget, som du viser hende - og det kan vise sig på to måder. Nogle gange vil hun måske bevæge kroppen ekstra hurtigt af ren iver og for at få fat i det du viser hende, og andre gange vil hun ligge mere stille og studere stille.. alt sammen helt normalt. Hun vil naturligt ...
... bruge sit kropssprog rigtig meget :)
Når det så er sagt, så skal du naturligvis være opmærksom på, at hun ikke spænder i kroppen på en måde, hvor det kan ligne anfald. Det vil sige, at hun må ikke have rykninger og kramper i arme og ben, ligesom hun ikke må blive fuldstændig slap eller virke fjern. Når hun bliver stiv i kroppen, så må hovedet ikke dreje til siden eller bøje bagover, hvor hun virker ukontaktbar, og hun må ikke virke bevidstløs eller efterfølgende virke træt og desorienteret...
Hvis du er i tvivl, så bør du kontakte jeres læge. Det kan være en rigtig god idé, at du filmer det du oplever med din telefon, det vil give jeres læge en idé om, hvad det præcist er du oplever :) Men som sagt, så lyder det du fortæller helt normalt :)
Håber du kan bruge dette lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.