Annonce

Annonce

Brev:

Lære at falde i søvn selv - 9 mdr.


29. juni 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Lære at falde i søvn selv - 9 mdr.

Kære Helen

Tak for dit svar på vores sidste spørgsmål. Vi har taget dine forslag til os, og har nu været i gang med den ”nye” dagsplan i en uges tid.

Vores dag ser nu ca. således ud:

04/04.30: C begynder at sove meget uroligt og overfladisk. Nogle gange vågner han og skal have hjælp til at komme videre i søvnen
05-05.30 Vågner!
06.30: Morgenmad
08.00: Frugt, bolle etc.
08.30: Formiddagslur – nu uden amning (sover typisk halvanden time)
11: Frokost
Mellem 12 og 13.30: Middagslur, ammes først (sover typisk halvanden time)
Mellem 15 og 16: Eftermiddagsmad
16.30/17: Eftermiddagslur (sover mellem 30 minutter og en time)
18: Aftensmad
18.30/19: Bad
19/19.30: Natgrød
19.30/20: Puttes
Ca. 23.30: Ammes

Som du kan se er vi nu nede på tre amninger i døgnet, hvilket faktisk fungerer godt. De lurer hvor C bliver ammet går nemt. De andre kan godt blive meget anstrengte (på samme måde som før!). Det er som om han kan fornemme at han skal puttes blot vi nærmer os sengen og lægger vi ham i den. Uden at sidde med ham på pilatesbolden først, begynder han at græde meget hysterisk MED DET SAMME.

Det hjælper ikke hvis vi står ved ham og trøster ham med beroligende ”shhh” og aer ham med hånden. Det resulterer bare i at det kan tage op til en time, hvor han bare fortsætter med at skrige. Det er altså meget sjældent muligt for os at berolige ham mens han ligger i sengen. Derfor ender vi med konsekvent at sidde med ham på pilatesbolden indtil han falder til ro, og så lægge ham når han næsten er faldet i søvn. Hvis vi rammer det rigtige tidspunkt ruller han højst rundt et par gang, åbner øjnene, måske klynker lidt, for så lægger sig til at sove. Hvis ikke vi rammer det rigtige tidspunkt starter ...


Annonce

... gråden, han rejser sig op, vælter rundt i sengen osv. og vi ender derfor med at tage ham op igen og starte forfra – netop fordi det virker umuligt at berolige ham mens han er i sengen. Nogle gange kommer vi selvfølgelig også til at lægge ham for sent, og han opdager derfor ikke at han bliver lagt, hvilket vi selvfølgelig gør alt for at undgå.

Umiddelbart føler vi at det her er kompromiset vi må starte med. Vi frygter dog for at det bliver endnu en dårlig søvnassociation, hvor han nu alligevel vugges i søvn. Vores mål er at få ham til at falde i søvn af sig selv i sengen. Hvad tror du? Er det her en måde at gøre det på? Tror du at vi gradvist vil kunne lægge ham tidligere og tidligere for til sidst at får ham til at falde i søvn i sengen selv? Eller har du en anden metode vi kan bruge?

Eller skal vi hellere holde os til at lægge ham uden at sidde på pilatesbolden først? I så fald, hvor længe skal han græde før vi tager ham op? Hvis vi altså skal tage ham op? Skal vi gå ud?
Er det bedre at vente til efter separationsfasen er ovre?

Du nævnte også liggende amning i dit sidste brev. Det har vi forsøgt os med. Det fungerer OK hvis jeg ammer liggende og lægger ham i sin egen seng bagefter. Synes bare ikke det fungerer at lade ham ligge. C sover som sagt meget uroligt, og hvis han vågner kravler han rundt med det samme. Vi tør derfor ikke lade ham ligge i vores seng – puder vil ikke stoppe ham. Vi har også prøvet at ligge på en madras på gulvet, men her skete det samme - vi fandt ham liggende kold på gulvet, og så vågner han og bliver ked af det. Og andre gange kravler han rundt på gulvet, når vi kommer ind. Og det fungerer jo ikke når man skal sove :-)

På forhånd tak for svar.

Venlig hilsen
Camilla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Optøning af spædbarnsmad

Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:

- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.

- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.

- Mad som har været...

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce