Brev:
Ammestop og sove selv
Hej Helen
Vores søn er fem mdr, og har valgt amningen fra. Vi har haft flere ammestrejke undervejs, men denne gang har det taget så lang tid, at mælken er ved at være væk. Jeg er ikke lige den fødte malkeko :-), så jeg kan ikke bare lige få det op igen. Det er egentlig ok, han er glad, og jeg er nu ikke bundet så meget hjemme, nu hvor far lidt bedre kan komme på banen. Så langt så godt.
Vi er ved at lære ham at falde isøvn selv. Tidligere har han skulle ammes eller vugges isøvn. Det er jo ikke holdbart i længden, og nu når amningen er slut heller ikke en mulighed. Det er lidt en udfordring at få ham puttet til natten. Det foregår under højlydte protester, her er det mest far der er på banen, mens jeg putter storesøster. Han får mælk i stuen, får sin sut og putteklud, og så går de stille og roligt ind i soveværelset. Her puttes han så i sin seng. Når han bliver sur (og ...
... det gør han), tages han op efter et stykke tid for at blive beroliget/trøstet, og så puttes igen. Lige nu tager det nok 30-45 min før han sover.
Når han så vågner om natten, har jeg tidligere taget ham over i min seng og ammet ham, hvorefter vi begge er faldet i søvn. Det er så sket 2-5 gange/nat. Det kan jeg jo så ikke mere, nu når der ikke er noget mælk at komme efter. Når han vågner forsøger jeg at give ham en flaske, i nat tog han 40 ml, så han er jo ikke rigtig sulten. Så lægger jeg ham i tremmesengen med sut og putteklud. Her ligger han meget uroligt i 1-2 timer før han falder isøvn, hvor han tidligere blev ammet i måske ti min, for sat falde isøvn.
Han er begyndt på grød som han er rigtig glad for. Lige nu får han øllebrød og formiddagen og grød med frugtmos til aften
Det blev lidt langt, men håber at du kan komme med et råd eller to ;-)
Med venlig hilsen
Heidi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.