Brev:
Brug for mere mad?
Hej Helen
Vores datter Asta er fra 27. Januar (født 12 dage efter termin) og har været flaskebarn siden hun var 10 uger. Fra hun var 7 uger begyndte hun at sove næsten hver nat fra kl 19-06 uden mad. Til gengæld spiste hun så en masse i sine vågne timer.
Hun er nu 18 uger og har i denne uge ændret sit spise- og søvnmønster. Hun bliver fortsat puttet kl 19.00-20.00, og trives godt med det. Men har derefter vågnet kl 4.00 og været hammer sulten. Så får hun flaske (235ml færdigblandet og spiser op) og sover til kl 7.00. Her vågner hun og pludrer og er i dejligt humør. Hun melder først sult igen omkring kl 8.30 og spiser måske 100ml, og er derefter klar til at sove. Hvis jeg tilbyder hende før hun selv giver lyd sjat-spiser hun kun 5-10 ml.
Vi plejer at tilbyde mad lige inden sengetid, men det er meget forskelligt hvor meget hun tager. Vi har inden for den sidste måned skiftet til et større ...
... suttehoved og mængden i flaskerne er også gået en ske op.
Hun vejer 7600g og er 63 cm lang. Hun vejede 3920 ved fødslen, men tabte sig (dog ikke mere end 10%) efter en hård fødsel og en mælkeproduktion der gjorde hende til en slowstarter.
Vi vil selvfølgelig gerne tilbage til den meget privilegeret søvn - særligt da vi kan mærke at Asta sover bedre om dagen når hun er helt gennemudhvilet. Det skal siges, at hun altid har været lidt en bisse til at sove om dagen. Hun sover bedst i barnevognen, og det har været meget forskelligt hvor længe hendes lurer har varet i løbet af dagen.
Hvordan sørger vi for at hun ikke er ved at vænne lidt om på det hele og de ellers fine spise-rutiner i løbet af dagen? Kunne det handle om at hun skal tilbydes andet i løbet af dagen? Eller evt. vælling som den sidste flaske? :-)
Jeg håber, at mit spørgsmål er gennemskueligt :-)
God fredag,
Med venlig hilsen
Astas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Graviditet uden for livmoderen
Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.
Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.
Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.