Annonce

Annonce

Brev:

Sidste forsøg på at lære at bruge sutteflaske


16. maj 2017

Alder:
7 mdr.

Sidste forsøg på at lære at bruge sutteflaske

Hej Helen,

Vores dejlige datter vil hverken bruge sut eller sutteflaske. Man lærer at trøste og putte uden som tiden går, så det er egentligt fint. Men om 2 måneder er jeg nød til at starte arbejde igen og det indebærer at jeg også er væk om aftenen og natten - der hvor det er umuligt at undvære amning.

Vi vil gerne gøre et sidste forsøg på at lære hende at bruge sutteflaske i håbet om at far kan overtage putning og "nattevagten" en gang imellem. Det gør vi ved at tilbyde hende sutteflaske med vand i mange gange om dagen. Hun kan tage et par sug af den, men foretrækker at lege med tutten eller bide i den. Vi har endda prøvet med en str 4, for at hun ikke skal arbejde så hårdt for det. Vi prøver pt med en tudekop som har en suttefunktion vi vil sætte på når hun har lært at bruge ...


Annonce

... tudekoppen.

Spørgsmålet er gør vi det rigtigt? Kan vi prøve med feks æblejuice for at gøre det mere interessant? Har du andre forslag? Kan vi helt undvære amning og sutteflaske til den tid (i så fald skal vi måske fokusere på noget andet end sutteflasken?)? Hun vil være knap 9.5 måned når jeg starter igen.

Det går nogenlunde med at spise rigtig mad. Hun vil gerne have det, men foretrækker stadig bryst, og jeg tror endnu ikke de portioner hun spiser udgør et fuldt måltid. Hun får tre måltider om dagen, som jeg nu har besluttet et optrappe til fire. Ellers ammer jeg ad hoc i løbet af dagen. Om natten ammer jeg omkring midnat, klokken 03-04 stykker og igen mellem 06 og 07 (hun sover fra ca 20:30 til 08:30 hver nat).

Vi glæder os til dit input og på forhånd tak,

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce