Brev:
Mad er en kamp - 7 mdr.
Hej Helen.
Min datter blev født 3,5 uge for tidligt ved planlagt kejsersnit (pga komplikationer ned min diabetes). Hun er nu 7,5 måneder.
Hver dag er lidt en kamp når hun skal have mad(grød, rugbrødshapsere), da hun ikke er særlig interesseret i maden. Nogen dage går det godt, og hun spiser fint det grød jeg selv har lavet eller pulvergrød, men de fleste dage lukker hun munden helt sammen og drejer hovedet væk samtidig med at hun bliver pylret.
Jeg synes selv jeg har prøvet ALT for at gøre maden og selve situationen interessant for hende. Hun vil meget gerne have frugtgrød, så det forsøger jeg at holde lidt igen med. Da hun startede på skemad var jeg meget opmærksom på ikke at give hende frugtgrød i starten, da jeg har læst at de så kun vil have det. Hun blev ammet indtil hun var 2 måneder, og har derefter fået MME. Hun har aldrig været en sulten baby - der skal helst gå 4 timer mellem hvert måltid før hun er sulten igen, og hun har aldrig spist det hun skulle (ifølge anbefalingerne).
Jeg giver hende altid noget mad hun selv kan sidde og undersøge og putte i ...
... munden, men synes heller ikke det har virkning. Lige nu starter hun dagen med en flaske(50-100 ml MME) omkring kl 8, derefter er hun sulten ca kl 11:30-12 hvor hun får havregrød med æble eller andet grød og nogen gange rugbrød med leverpostej eller torskerogn mm. Så er hun lidt sulten igen kl ca 15:30, hvor hun endten får lidt MME eller lidt rugbrød og noget frugt. Aftensmad kan svinge mellem kl 17:30 og 18:30, da det er forskelligt hvor sulten hun er. Her får hun kartoffelmos med grøntsager, lidt kød og frugtmos til dessert.
Hun slutter af med en flaske(250 ml MME) kl 19-19:30 hvorefter hun sover. Hun får en flaske i løbet af natten. Alle tidspunkterne til måltiderne svinger meget, da hun ofte ikke vil have noget, og jeg skal "snyde" hende lidt med frugtmos ovenpå maden eller lign. Det har været sådan lige siden vi begyndte på skemad (fra da hun var 5 måneder), og jeg kan ikke rigtig forstå at hun stadig ikke finder maden interessant. Det ender tit med at hun bliver pylret og ked af det, og det vil jeg jo rigtig gerne undgå. Alle råd modtages med kyshånd!!
Venlig hilsen
Marie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.