Annonce

Annonce

Brev:

Baby 9 mdr vil kun ammes - fortsættelse


28. marts 2017

Alder:
9 mdr.

Baby 9 mdr vil kun ammes - fortsættelse

Kære Helen

1000 tak for dit gode og fyldestgørende svar på min forrige henvendelse vedr. vores dreng der kun vil ammes. Vi har fulgt dine anbefalinger og dagsplan siden fredag aften, dvs. 4 døgn. Der er allerede store fremskridt, særligt i forhold til nætterne hvor han sover længere stræk end før og kan falde til ro igen ved far, når han vågner i løbet af natten.

Har et par opfølgende spørgsmål til dig:

- Jeg har ammet ham kl 19 og kl 23, og så de første 3 dage også inden middagsluren. Det er vi stoppet med idag og giver ham istedet 100 ml MME til frokost, så der kun ammes to gange i døgnet. Er det ok at fortsætte med MME inden middagsluren eller skal det også stoppes?

- Det er stadig meget begrænset hvor meget han spiser ud over amning, men håber på at det begynder at komme i løbet af de næste dage. Det er dog stort set umuligt at få ske-mad i ham, han kæmper for at få lov at få skeen selv, men putter den ikke i munden (han synes dog den er vældig interessant og sjov at ...


Annonce

... kaste med:-). Hvis vi holder den, klemmer han læberne sammen meget demonstrativt, og hvis vi intensiverer forsøgene ved at prøve at "snyde" ham, når han har åben mund, sætter han sig tilsidst med ryggen til os.

Skal vi fortsætte forsøgene med grød/ske, eller hvad synes du? Og hvis ja, skal vi acceptere når han vender hovedet bort og så prøve igen næste måltid, eller skal vi prøve at snyde det i ham ved at være hurtig med skeen når han lige glemmer at klemme læberne sammen et øjeblik?

Det er vores egen fornemmelse at det giver bagslag at prøve at snyde ham, og derfor er vi faktisk stoppet helt med det, men ved ikke helt hvad alternativet er.

- Det er nu far der putter kl 19 og det går fint, dog stadig med lidt protester/gråd. Amningen kl 23 foregår imidlertid ved at han vågner og "kalder" og så bliver lagt til halvt sovende og også falder i søvn ved brystet igen. Er det ok - eller skal han ammes, og så over til far, der putter ham igen der også?

Igen stor tak for din hjælp!!

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce