Annonce

Annonce

Svar: Søvn og mælk om natten


21. marts 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære lillebrors mor

Tak for dit brev :)

Lige nu, hvor jeres dreng er 7 måneder, så synes jeg, at I skal bibeholde de 4 flasker, som ligger tidlig morgen, før middagslur, aften og sen aften. Det er med til at sikre ham den mælk, som han har behov for og er også med til at dække en vis del af hans væskebehov - og som I skriver, så er han en stor dreng. Så selvom han ikke drikker store mængder af flasken, så er det stadig vigtigt, at han tilbydes de 4 flasker.

Når han bliver 8-9 måneder, vil det derimod være rigtig fint, at I forsøger at trappe ud af flasken tidlig morgen. Det vil sige, at han i den alder begynder at kunne nøjes med de 3 flasker, som ligger før middagslur, aften og sen aften. Det vil altså i denne alder være helt relevant at arbejde på den rytme, som I gerne vil have - at han får flaske ved 22-23 tiden og derefter sover til næste morgen tidlig, hvor dagen så starter med grød. Og så får han først flaske, når han skal sove middagslur.

Væskebehovet afhænger naturligt af vægten - jo fysisk større barnet er, jo mere mælk/væske har barnet behov for. I takt med at han spiser mere skemad og bliver bedre til at drikke af en kop, så vil hans behov for væske også blive dækket den vej igennem og derfor vil I gradvist kunne skære antallet af flasker ned.

Jeres dreng puttes kl 1930-20, tilbydes flaske sen aften kl 22-23 og sover derefter til kl 04/05, får sin tidlige morgenflaske her og ...


Annonce

... sover så videre til 06/07. Det synes jeg lyder rigtig fint. I kan naturligvis godt forsøge at lulle ham videre i søvnen kl 04/05, for at se om han så kan lære at sove til kl 06 og først få mælken der... men flasken skal han stadig have, og der er naturligvis en risiko for, at han så bliver så mæt at mælken, at han ikke kan spise morgenmad nok, når han så står op... Jo tættere på stå op tidspunktet at flasken ligger, jo mere vil den naturligt påvirke hans indtag af morgenmad, og det kan også være uhensigtsmæssigt....

Du kan naturligvis også godt forsøge, om du ved at give ham flaske af to omgange sen aften, kan få mere mælk i ham der, hvorefter du så putter ham igen. Altså f.eks. give ham flaske, skifte ham og give ham flaske igen og derefter putte ham. Men det vil betyde, at du så nok skal vække ham for meget om aftenen, og det synes jeg er synd.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Det lyder til at være et spørgsmål om tid, og så vil han naturligt skulle trappe helt ud af flasken kl 04/05, og jeg tænker, at det løser sig... Det lyder faktisk som om, at han den sidste måneds tid faktisk af sig selv har rykket sit spisetidspunkt lidt - fik han ikke flaske kl 02/03 for en måned siden og nu kl 04/05...? Det går den rigtige vej :)

Jeg synes derfor ikke, at I skal ændre noget lige nu. Det lyder aldersmæssigt rigtig fint, det I fortæller og jeg håber, at ovenstående giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce