Brev:
Vågner kl. 4 i skrig og skrål og nægter at sove
Hej Helen.
Jeg må endnu en gang søge dit gode råd, og jeg håber, at du kan komme os til undsætning.
Vi har en stor udfordring med vores søn, Elliott, på 20 mdr. Han altid sovet meget uroligt og vi har kæmpet længe med meget væske om natten, mange opvågninger osv. Det er der nu kommet godt styr på. Han er afvænnet med at skulle drikke meget vand om natten for at falde til ro, og efter at han sover i en tyngdedragt, så falder han til ro selv på ganske kort tid. Og ikke mindst så sover han igennem. En sjælden gang skal jeg lige hjælpe ham med at finde sutten, hvis den har gemt sig. Men det hører til hos sjældenhederne.
Vores udfordring er, at han er begyndt at vågne omkring kl. 4:00 - næsten på klokkeslættet. Han skriger af lungernes fulde kraft og nægter at falde i søvn igen. Jeg synes tydeligt, at jeg kan mærke på ham, at han stadig er træt, men han vil ikke sove igen. Det eneste der kan hjælpe er at tage ham op og sidde i sofaen og slappe af. Så falder han lige så stille til ro. Men sove - niksen - det kommet stadig ikke på tale - så skriger han endnu en gang.
I starten troede jeg, at det var fordi han havde haft mareridt, savnede sin far (som har været ude og rejse i knap 14 dage), men efter ...
... at han er kommet hjem er det fortsat. Der har lige været nogle få nætter med ro, men nu er det startet op igen.
Han kommer i seng kl. 18:30. Kl. 17:30 spiser vi aftensmad, hvor han spiser godt. Så jeg tænker ikke umiddelbart, at det er fordi han er sulten eller lign., når han kommer i seng. Når vi har spist, så bliver der ryddet af bordet, mens jeg læser en historie eller lign. for børnene (vi har også en pige på 4). Hvis ikke de har lyst til en historie, så får de lov til at lege lidt (stille og rolig leg) inden de bliver puttet i seng.
De sover i samme værelse, og det tager normalt ikke mere end maks 20 min. og så er de faldet i søvn. Nogen gange går der fest i den, hvor de ligger og snakker og så kan det tage længere tid.
Hvad kan jeg gøre for at få ham til at sove bare en time længere? Normalt så plejer han uden problemer at kunne sove til ca. 5:30.
Hvis han kommer i seng senere, så er han overtræt, og har svært ved at finde ro. Og det resultere ikke i, at han sover længere af den grund.
I vuggestuen sover han ml. 2-3 timer til middag uden problemer. fra ca. 11-14.
Jeg håber, at du har et godt råd i ærmet.
Jeg glæder mig til at høre dine tanker.
Med venlig hilsen
Elliotts mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.